Til hovedinnhold

Kanelsnurrer fra Bakeriet i Lom

4 h
10 varer
3.6k
Kanelsnurrer fra Bakeriet i Lom

Hver dag i sommermånedene selger Bakeriet i Lom over 3000 håndlagde boller, og over tusen av disse er deres kjente kanelsnurrer. 

– Disse kanelbollene er kjempegode. Særlig er kombinasjonen av det sprø og det saftige helt fantastisk, sier mannen bak både bakeriet og kanelbollene, baker og kokebokforfatter Morten Schakenda.

Schakenda sier hemmeligheten bak god, søt gjærbakst er å bruke meierismør, helmelk og ferske egg. I tillegg er det viktig å tilsette det kalde smøret i deigen helt på slutten. Da får man en mye strammere deig, som det er enklere å jobbe med. Ellers er det viktig å ikke smøre for mye fyll i bollen, for da renner det ut og blir til brent karamell i ovnen. Denne oppskriften gir cirka 16 kanelsnurrer.

Oppskriften er hentet fra boken «Om boller, brød og tilfeldigheter fra Bakeriet i Lom» på Aschehoug Forlag.

Ingredienser

16
stk
  • 1 kg hvetemel
  • 0.5 l helmelk
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg, stort
  • 50 g gjær, fersk
  • 150 g smør, i terninger

Fyll

  • 125 g smør, mykt
  • 125 g sukker
  • 2 ss kanel

Pynt

  • perlesukker
  • 1 stk egg, sammenvispet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg hvetemel
  • 0.5 l helmelk
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg, stort
  • 50 g gjær, fersk
  • 150 g smør, i terninger

Fyll

  • 125 g smør, mykt
  • 125 g sukker
  • 2 ss kanel

Pynt

  • perlesukker
  • 1 stk egg, sammenvispet
Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfoli og la den heve i 1,5 timer.
Strø mel på kakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 centimeter.
Smør det myke smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag.
Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.
Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie og la dem heve i ca. 1 time.
Pensle med sammenvispet egg, og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingredienser unntatt smør i en eltebolle, og elt i ca. 15 minutter på sakte fart til deigen er smidig og slipper kantene.
Tilsett smør i små terninger og elt i nye 15 minutter. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Legg deigen i en egnet bolle til heving. Dekk med plastfoli og la den heve i 1,5 timer.
Strø mel på kakebordet og kjevle ut deigen til et rektangel på ca. 40x50 centimeter.
Smør det myke smøret på deigen og strø sukker og kanel jevnt utover. Gni med hånden slik at sukker, smør og kanel er godt blandet.
Brett 1/3 av deigen inn mot midten på langsiden og brett den siste delen over den delen som er dobbel. Nå har du tre lag.
Kjevle ut dette slik at du får en leiv på ca. 30 cm x 50-60 cm. Del leiven i 16 strimler på tvers.
Hver strimmel snurres og knytes sammen til en knute: Tvinn strimmelen noen ganger, surr den deretter lett tre ganger rundt to fingre, før du dytter enden inn i hullet på undersiden.
Sett kanelsnurrene på stekebrett med bakepapir, dekk med plastfolie og la dem heve i ca. 1 time.
Pensle med sammenvispet egg, og strø med perlesukker. Stek ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?