Til hovedinnhold

Hjemmelaget kebab med lam og sopp

45 min
13 varer
303
Hjemmelaget kebab med lam og sopp

Lag kebaben med en ny vri inspirert av høsten med både lam, tyttebær og skogssopp. Mildere enn en vanlig kebab, men varmende og god på kjølige høstkvelder.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g lammeskav, eller mørt lammekjøtt i tynne strimler
  • 300 g kantarell, eller annen skogssopp, renset
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 2 kvister timian, frisk, kan sløyfes
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • rørte tyttebær, eller ferske, til servering
  • pitabrød, eller lefse til servering

Slik gjør du:

  • 500 g lammeskav, eller mørt lammekjøtt i tynne strimler
  • 300 g kantarell, eller annen skogssopp, renset
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk purreløk, liten
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • 2 dl crème fraîche
  • 4 ss bladpersille, hakket
  • 2 kvister timian, frisk, kan sløyfes
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, og olje til steking
  • rørte tyttebær, eller ferske, til servering
  • pitabrød, eller lefse til servering
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Skjær løk og purre i skiver (finsnitt litt av rødløken og spar det til pynt).
Brun kjøttet over sterk varme, stek det i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ta kjøttet ut av pannen så lenge. Fres løken myk og gyllen, tilsett purren underveis. Legg løkblandingen sammen med kjøttet.
Stek soppen, krydre med salt og pepper, tilsett timian (hvis du vil bruke det) og rør inn fløte og creme fraiche.
Bland inn kjøtt og løk (få med kjøttsaften). La det hele småputre i et par minutter. Dryss over persille og server i lefser eller pitabrød. Dryss til slutt over litt tyttebær og rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet med salt og pepper.
Skjær løk og purre i skiver (finsnitt litt av rødløken og spar det til pynt).
Brun kjøttet over sterk varme, stek det i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ta kjøttet ut av pannen så lenge. Fres løken myk og gyllen, tilsett purren underveis. Legg løkblandingen sammen med kjøttet.
Stek soppen, krydre med salt og pepper, tilsett timian (hvis du vil bruke det) og rør inn fløte og creme fraiche.
Bland inn kjøtt og løk (få med kjøttsaften). La det hele småputre i et par minutter. Dryss over persille og server i lefser eller pitabrød. Dryss til slutt over litt tyttebær og rødløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?