Til hovedinnhold

Syltet sopp

30 min
13 varer
84
Syltet sopp

Kryddersyltet sopp er et spennende innslag og smaker nydelig i salater, eller som tilbehør til kjøtt, fisk, posteier og pateer.

Den syltede soppen er holdbar i ca. en måned i glass oppbevart kjølig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g sopp, renset og delt
  • 1.5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 dl vann
  • 3 fedd hvitløk, renset og delt i to eller fire
  • 50 g sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 klype kanel, eller en bit kanelstang
  • 4 stk nellik
  • 4 stk allehånde
  • 8 stk hel sort pepper
  • olivenolje, mild

Slik gjør du:

  • 500 g sopp, renset og delt
  • 1.5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 dl vann
  • 3 fedd hvitløk, renset og delt i to eller fire
  • 50 g sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 klype kanel, eller en bit kanelstang
  • 4 stk nellik
  • 4 stk allehånde
  • 8 stk hel sort pepper
  • olivenolje, mild
Fres soppen over høy varme i en stor stekepanne med litt olivenolje. Fres til eventuell væske har fordampet. Krydre med salt og litt kvernet pepper. Ha soppen over i en kasserolle og tilsett hvitløk og vann. La soppen syde under lokk i noen minutter.
Tilsett sukker, eddik og krydderier.
La det hel syde/småkoke videre i 10-15 minutter. Hell over på varme, rene glass. Oppbevar den syltede soppen kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Fres soppen over høy varme i en stor stekepanne med litt olivenolje. Fres til eventuell væske har fordampet. Krydre med salt og litt kvernet pepper. Ha soppen over i en kasserolle og tilsett hvitløk og vann. La soppen syde under lokk i noen minutter.
Tilsett sukker, eddik og krydderier.
La det hel syde/småkoke videre i 10-15 minutter. Hell over på varme, rene glass. Oppbevar den syltede soppen kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?