Til hovedinnhold

Syltet sopp

30 min
13 varer
87
Syltet sopp

Kryddersyltet sopp er et spennende innslag og smaker nydelig i salater, eller som tilbehør til kjøtt, fisk, posteier og pateer.

Den syltede soppen er holdbar i ca. en måned i glass oppbevart kjølig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g sopp, renset og delt
  • 1.5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 dl vann
  • 3 fedd hvitløk, renset og delt i to eller fire
  • 50 g sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 klype kanel, eller en bit kanelstang
  • 4 stk nellik
  • 4 stk allehånde
  • 8 stk hel sort pepper
  • olivenolje, mild

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g sopp, renset og delt
  • 1.5 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 dl vann
  • 3 fedd hvitløk, renset og delt i to eller fire
  • 50 g sukker
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 klype kanel, eller en bit kanelstang
  • 4 stk nellik
  • 4 stk allehånde
  • 8 stk hel sort pepper
  • olivenolje, mild
Fres soppen over høy varme i en stor stekepanne med litt olivenolje. Fres til eventuell væske har fordampet. Krydre med salt og litt kvernet pepper. Ha soppen over i en kasserolle og tilsett hvitløk og vann. La soppen syde under lokk i noen minutter.
Tilsett sukker, eddik og krydderier.
La det hel syde/småkoke videre i 10-15 minutter. Hell over på varme, rene glass. Oppbevar den syltede soppen kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Fres soppen over høy varme i en stor stekepanne med litt olivenolje. Fres til eventuell væske har fordampet. Krydre med salt og litt kvernet pepper. Ha soppen over i en kasserolle og tilsett hvitløk og vann. La soppen syde under lokk i noen minutter.
Tilsett sukker, eddik og krydderier.
La det hel syde/småkoke videre i 10-15 minutter. Hell over på varme, rene glass. Oppbevar den syltede soppen kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?