Til hovedinnhold

Fruktpai med mandelkrem og bringebær

45 min
12 varer
64
Fruktpai med mandelkrem og bringebær

I en fruktpai kan du bruke sesongens frukt etter ønske, som eple, pære, plommer, nektariner eller lignende. Denne paien med mandelkrem og bringebær er superenkel å få til og lager seg nesten selv i ovnen. Den smaker ekstra godt med roquefort-ost eller vaniljeis.

Oppskrift: Sigrunn Eliassen/Enklypesalt.no

Ingredienser

4
porsjoner

Pai

  • 70 g melis
  • 60 g smør
  • 75 g mandelmel, (malte mandler)
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stykker egg
  • 3 plate(r) butterdeig, à 24 x 24 cm
  • 5 - 6 stykker eple, pærer eller annen frukt
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss brunt sukker

Til servering

  • 3 ss honning, flytende, evt. lønnesirup
  • 150 g bringebær
  • Roquefort, til servering

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Pai

  • 70 g melis
  • 60 g smør
  • 75 g mandelmel, (malte mandler)
  • 2 ss hvetemel
  • 2 stykker egg
  • 3 plate(r) butterdeig, à 24 x 24 cm
  • 5 - 6 stykker eple, pærer eller annen frukt
  • 0.5 stk sitron
  • 2 ss brunt sukker

Til servering

  • 3 ss honning, flytende, evt. lønnesirup
  • 150 g bringebær
  • Roquefort, til servering
Rør melis og smør til myk krem og tilsett mandelmel, hvetemel og ett egg.
Legg butterdeigen til tining på to stekebrett med bakepapir.
Skjær centimetertykke strimler av den ene butterdeigsplaten. Pensle med litt egg langs tertekanten på de to andre platene og legg en kant rundt hver terte.
Fordel mandelkremen i midten av terten ut til kanten.
Del epler på langs. Fjern kjerne og stilk, og del dem i tynne skiver på tvers. Skvis litt sitronsaft over, slik at frukten ikke blir brun.
Fordel skivene over mandelkremen i taksteinsmønster. Pensle med egg langs tertekanten og strø litt brunt sukker over. Du kan gjerne prikke kantene med en gaffel dersom du ikke ønsker at deigen skal heve seg for mye.
Stek hver terte midt i ovnen på 200 C i ca. 25 minutter til butterdeigen er luftig og gyllen.
Serveres lun med litt flytende honning over, friske bringebær og en skive Roquefort eller is til.
woman cooking

Bon appetit!

Rør melis og smør til myk krem og tilsett mandelmel, hvetemel og ett egg.
Legg butterdeigen til tining på to stekebrett med bakepapir.
Skjær centimetertykke strimler av den ene butterdeigsplaten. Pensle med litt egg langs tertekanten på de to andre platene og legg en kant rundt hver terte.
Fordel mandelkremen i midten av terten ut til kanten.
Del epler på langs. Fjern kjerne og stilk, og del dem i tynne skiver på tvers. Skvis litt sitronsaft over, slik at frukten ikke blir brun.
Fordel skivene over mandelkremen i taksteinsmønster. Pensle med egg langs tertekanten og strø litt brunt sukker over. Du kan gjerne prikke kantene med en gaffel dersom du ikke ønsker at deigen skal heve seg for mye.
Stek hver terte midt i ovnen på 200 C i ca. 25 minutter til butterdeigen er luftig og gyllen.
Serveres lun med litt flytende honning over, friske bringebær og en skive Roquefort eller is til.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?