Til hovedinnhold

Fylte horn med ost og bacon

2 h
8 varer
4.6k
Fylte horn med ost og bacon
Ida Gran-Jansen

Fylte horn er perfekte til turer, eksamen og piknik, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre.

– Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier Ida Gran-Jansen som står bak oppskriften. Hun vant «Hele Norge baker» i 2013 og driver bakebloggen Idagranjansen.com.

– Når du baker hornene og annen gjærbakst er det viktig å passe på at væsken er omtrent 37 grader, da trives gjæren best, tipser hun.

Ingredienser

4
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 16 horn
  • 3.5 dl helmelk
  • 50 g gjær, fersk
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • 1 l hvetemel
  • 150 g bacon, stekt i biter
  • 150 g revet ost
  • 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl helmelk
  • 50 g gjær, fersk
  • 1 ts salt
  • 100 g meierismør
  • 1 l hvetemel
  • 150 g bacon, stekt i biter
  • 150 g revet ost
  • 1 stk egg, til pensling
Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.
Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. 
Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.
Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.
Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Ha hvetemel og salt i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Smuldre gjæren i melet.
Smelt smøret på lav varme og bland inn i melken. Hell blandingen i melet og elt på lav hastighet i 5 minutter. Skru opp hastigheten på kjøkkenmaskinen og elt i 2 minutter til.
Smør en bolle med litt smør og legg deigen oppi. 
Dekk med plastfolie og hev på et lunt sted i 40 minutter.
Ha deigen ut på en melet benk. Del deigen i to emner og kjevle ut to store rundinger. Del hver runding i 8 pizzatrekanter.
Legg stekt bacon og ost på den tykkeste enden av hvert «pizzastykke». Rull sammen til horn og legg 8 stykker på hvert sitt stekebrett dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i 35 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i 10-13 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?