Til hovedinnhold

Fårikål med rosmarin

4 h
8 varer
213
Fårikål med rosmarin

Bestemors klassiske fårikål er en klassisk fårikål med godt brunet kjøtt, kokt skikkelig lenge. Bestemor kokte alltid fårikålen til kålen ble brun. Det er meningen. For meg er fårikål med sånn gusjegrønn éntimeskål slett ikke ferdig. Når kålen er brun, betyr det at den er gjennomtrukket av den fantastiske kraften (som du bare får når du bruner kjøttet skikkelig). Ulempen er at kålen kan ha en tendens til å bli kokt i stykker. For å unngå dette bør man dele kålen i store biter.
Ekstra godt blir det siden den har et hint av hvitløk og rosmarin, to smaker som passer perfekt til smaken av lam og får.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 kg lam, lamme- eller fårekjøtt
  • 2 kg hodekål
  • salt
  • pepper
  • 1 stk hvitløk
  • 2 kvister rosmarin
  • olje, til steking

Til servering

  • poteter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg lam, lamme- eller fårekjøtt
  • 2 kg hodekål
  • salt
  • pepper
  • 1 stk hvitløk
  • 2 kvister rosmarin
  • olje, til steking

Til servering

  • poteter
Sørg for at kjøttet har omtrent romtemperatur når du begynner å steke. Stek i omganger, i olje, i en skikkelig varm panne, til kjøttet er fint brunet på alle kanter. Strø på litt salt underveis, og ha gjerne litt romsarin i pannen mens kjøttet steker. Den blir svidd, men jeg liker at det blir litt barsk, røykt rosmarinsmak.
Del kålen i store biter. Finn fram en stor gryte. Sett fram en skål med salt. Legg kjøtt og kål i gryta etter hvert som kjøttet er ferdig brunet.
Ha en halv liter vann i gryta. Dryss over en neve hel pepper, en kvist til med rosmarin, og noen hele hvitløksfedd.
Kok på moderat varme med lokk i tre timer eller mer. Rist litt på gryta underveis, og pass på at det ikke koker tørt, som det heter. Tilsett eventuelt litt mer vann underveis. Jeg pleier å øse kraften litt over kjøttet og kålen med jevne mellomrom. Server med kokte poteter.
woman cooking

Bon appetit!

Sørg for at kjøttet har omtrent romtemperatur når du begynner å steke. Stek i omganger, i olje, i en skikkelig varm panne, til kjøttet er fint brunet på alle kanter. Strø på litt salt underveis, og ha gjerne litt romsarin i pannen mens kjøttet steker. Den blir svidd, men jeg liker at det blir litt barsk, røykt rosmarinsmak.
Del kålen i store biter. Finn fram en stor gryte. Sett fram en skål med salt. Legg kjøtt og kål i gryta etter hvert som kjøttet er ferdig brunet.
Ha en halv liter vann i gryta. Dryss over en neve hel pepper, en kvist til med rosmarin, og noen hele hvitløksfedd.
Kok på moderat varme med lokk i tre timer eller mer. Rist litt på gryta underveis, og pass på at det ikke koker tørt, som det heter. Tilsett eventuelt litt mer vann underveis. Jeg pleier å øse kraften litt over kjøttet og kålen med jevne mellomrom. Server med kokte poteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?