Til hovedinnhold

Grønnkålchips

15 min
4 varer
430
Grønnkålchips

Prøv en sunnere snacks med hjemmelaget ovnsbakt grønnkålchips. Det smaker utrolig godt og er samtidig sunt.

Oppskriften gir to brett med grønnkålchips og er nøytral på smak.

Lag gjerne forskjellige smaksvarianter. Noen av mine favoritt-smakskombinasjoner er:
- Chili og havsalt (1 ts av hver)
- Raspet parmesan (50 gr) og tørket oregano (1 ts)
- Flytende honning (3 ss) og kanel (1 ts)

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 pakke grønnkål
  • 3 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 pakke grønnkål
  • 3 ss olivenolje extra virgin
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper
Start med å vaske grønnkålen godt. Riv passelige biter av stilken. Legg bitene over i en bolle.
Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.
Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.
Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper.
Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper.
Stekes på 180 grader varmluft i 5-10 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke blir svidd.
La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så blir de helt sprø.
La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så blir de helt sprø.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å vaske grønnkålen godt. Riv passelige biter av stilken. Legg bitene over i en bolle.
Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.
Hell olivenolje og en klype salt og pepper over grønnkålen og kna det godt inn i bladene. Grønnkål trenger litt knaing for å ikke bli trevlete.
Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper.
Legg de knadde grønnkålbladene utover et stekebrett med bakepapir på. Pass på så de ikke overlapper.
Stekes på 180 grader varmluft i 5-10 minutter. Snu brettet en gang underveis så de blir jevnt stekt. Pass på så de ikke blir svidd.
La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så blir de helt sprø.
La grønnkålchipsen avkjøles på en rist så blir de helt sprø.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?