Til hovedinnhold

Svenske dammsugare: Punsjruller

1 h 30 min
11 varer
247
Svenske dammsugare: Punsjruller

Disse svenske søtsakene er uimotståelig gode. Her får dessuten kakesmuler nytt liv blandet med kakao, smør, havregryn og melis. Pakket inn i deilig marsipan og dyppet i smeltet sjokolade.

Passer godt som en søt avslutning til en god ertesuppe med svineknoke.

Oppskriften gir ca. 20 stk.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl havregryn, gjerne kjørt litt i hurtigmikser
  • 5 dl sjokoladekakesmuler
  • 2 ss bringebærsyltetøy, kan sløyfes
  • 300 g marsipan
  • 150 g mørk sjokolade
  • konditorfarge, grønn
  • romessens

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 dl melis
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl havregryn, gjerne kjørt litt i hurtigmikser
  • 5 dl sjokoladekakesmuler
  • 2 ss bringebærsyltetøy, kan sløyfes
  • 300 g marsipan
  • 150 g mørk sjokolade
  • konditorfarge, grønn
  • romessens
Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens. Rull massen til to pølser på 1 ½-2 cm i diameter (bruk plastfilm som hjelp). La pølsene hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Farg marsipanen grønn med konditorfarge. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.
Kjevle marsipanen ut til en avlang leiv som er litt lengre enn pølsene. Renskjær kantene og del marsipanen i to på langs. Legg en pølse på hver marsipandel og rull marsipanen stramt rundt pølsene. Del rullene i jevne avlange biter.
Farg marsipanen grønn med konditorfarge. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. 

 Kjevle marsipanen ut til en avlang leiv som er litt lengre enn pølsene. Renskjær kantene og del marsipanen i to på langs. Legg en pølse på hver marsipandel og rull marsipanen stramt rundt pølsene. Del rullene i jevne avlange biter.
Gjør klart et lite brett med plastfilm eller bakepapir. Dypp endene på en og en rull i smeltet sjokolade og legg de over på brettet så lenge. Dypp alle rullene og oppbevar punsjrullene kjølig. Løsne rullene forsiktig fra plastfilmen/bakepapiret før servering.
Gjør klart et lite brett med plastfilm eller bakepapir. Dypp endene på en og en rull i smeltet sjokolade og legg de over på brettet så lenge. Dypp alle rullene og oppbevar punsjrullene kjølig. Løsne rullene forsiktig fra plastfilmen/bakepapiret før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Visp smør, melis, kakao og vaniljesukker lyst og luftig. Bland inn havregryn, kakesmuler og syltetøy. Smak blandingen til med romessens. Rull massen til to pølser på 1 ½-2 cm i diameter (bruk plastfilm som hjelp). La pølsene hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Farg marsipanen grønn med konditorfarge. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad.
Kjevle marsipanen ut til en avlang leiv som er litt lengre enn pølsene. Renskjær kantene og del marsipanen i to på langs. Legg en pølse på hver marsipandel og rull marsipanen stramt rundt pølsene. Del rullene i jevne avlange biter.
Farg marsipanen grønn med konditorfarge. Hakk sjokoladen og smelt den over vannbad. 

 Kjevle marsipanen ut til en avlang leiv som er litt lengre enn pølsene. Renskjær kantene og del marsipanen i to på langs. Legg en pølse på hver marsipandel og rull marsipanen stramt rundt pølsene. Del rullene i jevne avlange biter.
Gjør klart et lite brett med plastfilm eller bakepapir. Dypp endene på en og en rull i smeltet sjokolade og legg de over på brettet så lenge. Dypp alle rullene og oppbevar punsjrullene kjølig. Løsne rullene forsiktig fra plastfilmen/bakepapiret før servering.
Gjør klart et lite brett med plastfilm eller bakepapir. Dypp endene på en og en rull i smeltet sjokolade og legg de over på brettet så lenge. Dypp alle rullene og oppbevar punsjrullene kjølig. Løsne rullene forsiktig fra plastfilmen/bakepapiret før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?