Den populære matbloggeren Ina-Janine Johnsen har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld», som består av 125 hverdagsoppskrifter med alt fra frokostpannekaker til smakfulle paier, samt fristende desserter og bakverk.
Hun mener at god og hjemmelaget hverdagsmat ikke trenger å være vanskelig.
- Det er ikke nødvendig å spise dårlig mat fordi man har liten tid til matlaging. Gode middager kan ofte lages på under 30 minutter, slik som denne. Det tar 20–30 minutter å koke ris, og i mellomtiden kan du lage en velsmakende curry, skriver Johnsen om denne enkle kyllingcurryen.
Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag).
1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
1 ss spisskummen
4 stk kyllingfilet, i terninger
2 ss tomatpuré, toppede
2 stk løk, grovhakket
2 dl vann
3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
2 stk rød paprika, i terninger
salt
pepper
koriander, frisk til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
3 dl jasminris
rapsolje, til steking
6 fedd hvitløk, finhakket
1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
1 ss spisskummen
4 stk kyllingfilet, i terninger
2 ss tomatpuré, toppede
2 stk løk, grovhakket
2 dl vann
3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
2 stk rød paprika, i terninger
salt
pepper
koriander, frisk til pynt
Skyll jasminrisen. Fyll en kjele med 5 dl kaldt vann, og ha i risen. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke i 20 minutter. Skru av varmen, og la risen trekke til middagen er ferdig.
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander, og server den sammen med risen.
Bon appetit!
Skyll jasminrisen. Fyll en kjele med 5 dl kaldt vann, og ha i risen. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke i 20 minutter. Skru av varmen, og la risen trekke til middagen er ferdig.
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander, og server den sammen med risen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto