Til hovedinnhold

Rask og enkel kyllingcurry

30 min
15 varer
4.9k
Rask og enkel kyllingcurry

Den populære matbloggeren Ina-Janine Johnsen har gitt ut kokeboken «Mat på bordet – fra morgen til kveld», som består av 125 hverdagsoppskrifter med alt fra frokostpannekaker til smakfulle paier, samt fristende desserter og bakverk.

Hun mener at god og hjemmelaget hverdagsmat ikke trenger å være vanskelig.

- Det er ikke nødvendig å spise dårlig mat fordi man har liten tid til matlaging. Gode middager kan ofte lages på under 30 minutter, slik som denne. Det tar 20–30 minutter å koke ris, og i mellomtiden kan du lage en velsmakende curry, skriver Johnsen om denne enkle kyllingcurryen.

Oppskrift og foto av Ina-Janine Johnsen hentet fra «Mat på bordet – fra morgen til kveld» (Gyldendal forlag).

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl jasminris
  • rapsolje, til steking
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
  • 2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stk kyllingfilet, i terninger
  • 2 ss tomatpuré, toppede
  • 2 stk løk, grovhakket
  • 2 dl vann
  • 3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
  • 2 stk rød paprika, i terninger
  • salt
  • pepper
  • koriander, frisk til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl jasminris
  • rapsolje, til steking
  • 6 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær, skrelt og finhakket (ca. 2 cm per bit)
  • 2 ss karripulver, halver mengden hvis pulveret er sterkt
  • 1 ss spisskummen
  • 4 stk kyllingfilet, i terninger
  • 2 ss tomatpuré, toppede
  • 2 stk løk, grovhakket
  • 2 dl vann
  • 3 dl gresk yoghurt, eller vanlig matyoghurt
  • 2 stk rød paprika, i terninger
  • salt
  • pepper
  • koriander, frisk til pynt
Skyll jasminrisen. Fyll en kjele med 5 dl kaldt vann, og ha i risen. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke i 20 minutter. Skru av varmen, og la risen trekke til middagen er ferdig.
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander, og server den
sammen med risen.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll jasminrisen. Fyll en kjele med 5 dl kaldt vann, og ha i risen. La vannet koke opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det koke i 20 minutter. Skru av varmen, og la risen trekke til middagen er ferdig.
Varm en stor kjele med tykk bunn, og ha i noen spiseskjeer rapsolje. Fres hvitløk og ingefær noen øyeblikk i den varme oljen. Tilsett karripulver og spisskummen, og fres videre.
Ha i kyllingen, og la den steke med noen minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek ytterligere noen minutter. Hell i vannet, og la det hele koke opp. Sett på lokk, og la det småkoke i cirka 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke videre i 10 minutter, til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.
Pynt kyllingcurryen med koriander, og server den
sammen med risen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?