Til hovedinnhold

Flettepizza med kjøttdeig

1 h 30 min
14 varer
2.6k
Flettepizza med kjøttdeig

Her har du en pizza med et skikkelig stilig ytre. Tilberedelsestiden er omtrent den samme som for en vanlig calzone, og fletteprosessen er ganske enkel!

Det er ingen sak å bytte ut kjøttdeigen i flettepizzaen med ditt favorittfyll. Husk bare på at innholdet ikke bør være for flytende. For mye væske har en tendens til å gjøre calzonen bløt i bunnen og langs kantene. Vil du hopper over flettingen, kan du fint lage en vanlig calzonepizza med samme oppskrift. 

Oppskrift: Mia Skrataas bak bloggen Miasmat.no.

Ingredienser

4
porsjoner

Deig

  • 0.5 pakke gjær
  • 2.5 dl vann
  • 0.5 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 7 dl hvetemel
  • 4 ss olje

Pizzasaus

  • 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 stykker grønnsaksbuljong, terning
  • 2 ts basilikum
  • 3 ss honning

Fyll

  • 0.5 stk løk
  • 8 stykker sjampinjong
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 dl revet ost

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Deig

  • 0.5 pakke gjær
  • 2.5 dl vann
  • 0.5 ts sukker
  • 0.5 ts salt
  • 7 dl hvetemel
  • 4 ss olje

Pizzasaus

  • 800 g hermetiske tomater, grovhakkede
  • 2 stykker grønnsaksbuljong, terning
  • 2 ts basilikum
  • 3 ss honning

Fyll

  • 0.5 stk løk
  • 8 stykker sjampinjong
  • 400 g kjøttdeig
  • 3 dl revet ost
Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandingen inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
Lag pizzasaus. Begynn med å mikse tomatboksene med en stavmikser eller i en blender. Kok deretter opp tomat og tilsett grønnsaksbuljong, basilikum og honning. La sausen småkoke til vanninnholdet i sausen er redusert endel.
Del deigen i 2 like store leiver eller i 4 dersom du vil lage porsjonspizzaer. Kjevle deigen forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).
Del deigen i 2 like store leiver eller i 4 dersom du vil lage porsjonspizzaer. Kjevle deigen forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).
Finhakk løk og hakk sjampinjong og stek det i litt olje i stekepanna. Stek deretter kjøttdeigen. Er tomatsausen veldig rennende, bør den småkokes til den er ganske tykk. Bland så tomatsaus, kjøttdeig, løk og sjampinjong.
Legg fyllet langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær så riller av kantene på deigen inn mot fyllet og brett rillene over fyllet fra annenhver side som en flette.
Stek pizzaen i forvarmet ovn 225 grader i 20-25 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør ut gjær i vann og bland sukker, salt og mel. Rør gjærblandingen inn med de tørre ingrediensene og elt til deigen er jevn og glatt. La den heve til dobbelt størrelse.
Lag pizzasaus. Begynn med å mikse tomatboksene med en stavmikser eller i en blender. Kok deretter opp tomat og tilsett grønnsaksbuljong, basilikum og honning. La sausen småkoke til vanninnholdet i sausen er redusert endel.
Del deigen i 2 like store leiver eller i 4 dersom du vil lage porsjonspizzaer. Kjevle deigen forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).
Del deigen i 2 like store leiver eller i 4 dersom du vil lage porsjonspizzaer. Kjevle deigen forholdsvis tynt og litt avlangt (se bildet).
Finhakk løk og hakk sjampinjong og stek det i litt olje i stekepanna. Stek deretter kjøttdeigen. Er tomatsausen veldig rennende, bør den småkokes til den er ganske tykk. Bland så tomatsaus, kjøttdeig, løk og sjampinjong.
Legg fyllet langs midten av deigen og legg ost på toppen. Skjær så riller av kantene på deigen inn mot fyllet og brett rillene over fyllet fra annenhver side som en flette.
Stek pizzaen i forvarmet ovn 225 grader i 20-25 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?