Til hovedinnhold

Spicy krabbe med koriander og chili

1 h
17 varer
337
Spicy krabbe med koriander og chili

En av mine store krabbeopplevelser fant sted på et meget enkelt (men helt fantastisk) serveringssted i nærheten av flyplassen i Singapore. Jeg drømmer fortsatt om å reise tilbake til chilicrab og de små friterte hvetebollene som ble dyppet i sausen.
Denne enklere varianten tar utgangspunkt i ferdig kokte krabbeklør og frosne kinesiske hveteboller. Superenkelt og kjempegodt

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 ts maizenna, liten
  • 2 dl vann
  • 2 - 4 stk rød chili, smakes til
  • 1 stk løk
  • 2 ss ingefær, finrevet fersk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl hermetiske tomater, knuste
  • 1 dl ketchup
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 1.5 kg krabbeklør, kokte
  • 2 stk vårløk
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 3 ss olje, nøytral

Til servering

  • ris
  • boller, kinesiske steamed buns

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 ts maizenna, liten
  • 2 dl vann
  • 2 - 4 stk rød chili, smakes til
  • 1 stk løk
  • 2 ss ingefær, finrevet fersk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 dl hermetiske tomater, knuste
  • 1 dl ketchup
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss sukker
  • 1.5 kg krabbeklør, kokte
  • 2 stk vårløk
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 3 ss olje, nøytral

Til servering

  • ris
  • boller, kinesiske steamed buns
Knekk krabbeklørne slik at det er enkelt å få tak i kjøttet.
Visp sammen maisenna og vann, sett blandingen til side så lenge. Hakk løk og chili. Kjør det sammen til en mos i en hurtigmikser eller med en stavmikser (bruk «krydderboksen» hvis du har det).
Varm oljen i en wok eller stekepanne. Fres chilimosen under omrøring i 5-10 minutter. Tilsett ingefær og hvitløk og la det frese videre i 3 minutter, rør ofte så det ikke fester seg i bunnen av pannen. Ha i tomatpure og rør videre i 1-2 minutter. Tilsett knuste tomater, ketchup, maisennablandingen, soyasaus og sukker. La det hele putre i ca. 10 minutter under sporadisk omrøring.
Bland inn krabbeklørne og gi alt et oppkok slik at krabbekjøttet blir skikkelig gjennomvarmt. Dryss over finsnittet vårløk og koriander ved servering. Som tilbehør er det supergodt med steamed buns (dampede søtlige bolle/rundstykker) som dyppes i sausen, eller kokt ris.
woman cooking

Bon appetit!

Knekk krabbeklørne slik at det er enkelt å få tak i kjøttet.
Visp sammen maisenna og vann, sett blandingen til side så lenge. Hakk løk og chili. Kjør det sammen til en mos i en hurtigmikser eller med en stavmikser (bruk «krydderboksen» hvis du har det).
Varm oljen i en wok eller stekepanne. Fres chilimosen under omrøring i 5-10 minutter. Tilsett ingefær og hvitløk og la det frese videre i 3 minutter, rør ofte så det ikke fester seg i bunnen av pannen. Ha i tomatpure og rør videre i 1-2 minutter. Tilsett knuste tomater, ketchup, maisennablandingen, soyasaus og sukker. La det hele putre i ca. 10 minutter under sporadisk omrøring.
Bland inn krabbeklørne og gi alt et oppkok slik at krabbekjøttet blir skikkelig gjennomvarmt. Dryss over finsnittet vårløk og koriander ved servering. Som tilbehør er det supergodt med steamed buns (dampede søtlige bolle/rundstykker) som dyppes i sausen, eller kokt ris.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?