Til hovedinnhold

Taco med krabbe, mini-tortilla og avokadorøre

45 min
15 varer
106
Taco med krabbe, mini-tortilla og avokadorøre

Her får du en tacovariant det er vel verd å prøve! Fyll mini-tortilla med krabbe og avokadorøre, og lag gjerne tortillaene selv. Denne retten er både enkel å lage og frisk på smak.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g krabbe, kokt og renset
  • 3 dl rømme
  • reddik, i tynne skiver (kan sløyfes)
  • vårløk, finsnittet
  • koriander, frisk
  • chilisaus, sterk, f.eks Sriracha

Avokadorøre

  • 2 stykker avokado
  • 2 stykker vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss koriander, hakket
  • 1 stk lime
  • salt
  • pepper, kvernet

Mini-tortilla

  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
  • 2.25 dl vann, varmt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g krabbe, kokt og renset
  • 3 dl rømme
  • reddik, i tynne skiver (kan sløyfes)
  • vårløk, finsnittet
  • koriander, frisk
  • chilisaus, sterk, f.eks Sriracha

Avokadorøre

  • 2 stykker avokado
  • 2 stykker vårløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss koriander, hakket
  • 1 stk lime
  • salt
  • pepper, kvernet

Mini-tortilla

  • 400 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
  • 2.25 dl vann, varmt
Lag avokadorøre: Rens avokadoene og mos kjøttet med en gaffel. Rør inn finhakket hvitløk, finsnittet vårløk og koriander. Smak røren til med limesaft, salt og pepper.
Lag tortillas: Bland sammen mel, salt og bakepulver til tortillaen. Tilsett olje og 2 ¼ dl varmt vann.
Kna deigen godt sammen til den blir helt glatt og smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer vann hvis deigen virker litt tørr.
Del deigen i valnøttstore biter. Rull dem til en liten bolle og kjevl hver bolle ut til en tynn leiv.
Bruk en varm og tørr stekepanne. Stek tortillaene raskt på begge sider (ca. 40 sekunder på hver side). De skal få gylne flekker og blåser seg litt opp her og der.
Oppbevar de ferdigstekte tortillaene i et kjøkkenklede slik at de holder seg myke og varme mens du steker resten.
Topp tortillaene med krabbekjøtt, avokadomos, rømme, vårløk, koriander, reddikskiver og gjerne noen dråper sterk chilisaus.
woman cooking

Bon appetit!

Lag avokadorøre: Rens avokadoene og mos kjøttet med en gaffel. Rør inn finhakket hvitløk, finsnittet vårløk og koriander. Smak røren til med limesaft, salt og pepper.
Lag tortillas: Bland sammen mel, salt og bakepulver til tortillaen. Tilsett olje og 2 ¼ dl varmt vann.
Kna deigen godt sammen til den blir helt glatt og smidig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer vann hvis deigen virker litt tørr.
Del deigen i valnøttstore biter. Rull dem til en liten bolle og kjevl hver bolle ut til en tynn leiv.
Bruk en varm og tørr stekepanne. Stek tortillaene raskt på begge sider (ca. 40 sekunder på hver side). De skal få gylne flekker og blåser seg litt opp her og der.
Oppbevar de ferdigstekte tortillaene i et kjøkkenklede slik at de holder seg myke og varme mens du steker resten.
Topp tortillaene med krabbekjøtt, avokadomos, rømme, vårløk, koriander, reddikskiver og gjerne noen dråper sterk chilisaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?