Til hovedinnhold

Anne-Kat. Hærlands kyllingpita med yoghurtdressing

25 min
20 varer
1.1k
Anne-Kat. Hærlands kyllingpita med yoghurtdressing

Ikke løp med saks, ropte de voksne da vi var barn. En kyllingpita derimot kan du løpe med uten at du risikerer annet enn hold i siden. Et gammelt kjerringråd sier at «hold» skal kunne forhindres dersom du har en stein i hånden mens du løper. Eller kanskje en kyllingpita?

Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 - 6 stk kyllingfilet
  • 4 stk pitabrød
  • 1 stk salat
  • sylteagurk
  • rødløk

marinade

  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 1 ts pepper
  • 6 fedd hvitløk
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 dl olje
  • 2 ss tomatpuré

Yoghurt- og myntedressing

  • 1.5 dl yoghurt, gresk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 - 4 ts sitronsaft
  • 3 - 4 ss bladpersille, hakket
  • 4 - 6 ss mynte, hakket
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk tomat
  • 1.5 ss sesamfrø
  • 2 ts sukker

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 - 6 stk kyllingfilet
  • 4 stk pitabrød
  • 1 stk salat
  • sylteagurk
  • rødløk

marinade

  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 1 ts pepper
  • 6 fedd hvitløk
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 dl olje
  • 2 ss tomatpuré

Yoghurt- og myntedressing

  • 1.5 dl yoghurt, gresk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 - 4 ts sitronsaft
  • 3 - 4 ss bladpersille, hakket
  • 4 - 6 ss mynte, hakket
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk tomat
  • 1.5 ss sesamfrø
  • 2 ts sukker
Skjær kyllingfilet i skiver på langs, og lag marinaden: Rens og finhakk hvitløk. Bland krydder, hvitløk, sitronsaft, olje og tomatpuré. Legg kyllingskivene i marinaden over natten.
Varm pitabrødene i ovnen. Stek kyllingskivene i olje i en stekepanne til de er gjennomstekte og gylne.
Lag dressing: Hakk bladpersille og mynte. Rens og finhakk rødløk og hvitløk, og bland det med tomat, yoghurt, sitronsaft, sukker, olje, bladpersille og mynte. Rist sesamfrø gylne i en tørr, varm stekepanne. Følg med, dette går fort. Avkjøl sesamfrøene litt før du blander dem med resten av dressingen.
Ha stekt kylling i pitabrød sammen med noen salatblader, noen rødløkringer, yoghurt- og myntedressing og sylteagurker.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingfilet i skiver på langs, og lag marinaden: Rens og finhakk hvitløk. Bland krydder, hvitløk, sitronsaft, olje og tomatpuré. Legg kyllingskivene i marinaden over natten.
Varm pitabrødene i ovnen. Stek kyllingskivene i olje i en stekepanne til de er gjennomstekte og gylne.
Lag dressing: Hakk bladpersille og mynte. Rens og finhakk rødløk og hvitløk, og bland det med tomat, yoghurt, sitronsaft, sukker, olje, bladpersille og mynte. Rist sesamfrø gylne i en tørr, varm stekepanne. Følg med, dette går fort. Avkjøl sesamfrøene litt før du blander dem med resten av dressingen.
Ha stekt kylling i pitabrød sammen med noen salatblader, noen rødløkringer, yoghurt- og myntedressing og sylteagurker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?