Til hovedinnhold

Anne-Kat. Hærlands kyllingpita med yoghurtdressing

25 min
20 varer
1.1k
Anne-Kat. Hærlands kyllingpita med yoghurtdressing

Ikke løp med saks, ropte de voksne da vi var barn. En kyllingpita derimot kan du løpe med uten at du risikerer annet enn hold i siden. Et gammelt kjerringråd sier at «hold» skal kunne forhindres dersom du har en stein i hånden mens du løper. Eller kanskje en kyllingpita?

Oppskriften er hentet fra Anne-Kat. Hærlands kokebok «Latterlig enkelt, latterlig godt. Favorittoppskrifter og husholdningstips». Foto: Trygve Indrelid 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 - 6 stk kyllingfilet
  • 4 stk pitabrød
  • 1 stk salat
  • sylteagurk
  • rødløk

marinade

  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 1 ts pepper
  • 6 fedd hvitløk
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 dl olje
  • 2 ss tomatpuré

Yoghurt- og myntedressing

  • 1.5 dl yoghurt, gresk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 - 4 ts sitronsaft
  • 3 - 4 ss bladpersille, hakket
  • 4 - 6 ss mynte, hakket
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk tomat
  • 1.5 ss sesamfrø
  • 2 ts sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 - 6 stk kyllingfilet
  • 4 stk pitabrød
  • 1 stk salat
  • sylteagurk
  • rødløk

marinade

  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts muskatnøtt
  • 1 ts pepper
  • 6 fedd hvitløk
  • 0.5 dl sitronsaft
  • 1 dl olje
  • 2 ss tomatpuré

Yoghurt- og myntedressing

  • 1.5 dl yoghurt, gresk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 - 4 ts sitronsaft
  • 3 - 4 ss bladpersille, hakket
  • 4 - 6 ss mynte, hakket
  • 1 stk rødløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk tomat
  • 1.5 ss sesamfrø
  • 2 ts sukker
Skjær kyllingfilet i skiver på langs, og lag marinaden: Rens og finhakk hvitløk. Bland krydder, hvitløk, sitronsaft, olje og tomatpuré. Legg kyllingskivene i marinaden over natten.
Varm pitabrødene i ovnen. Stek kyllingskivene i olje i en stekepanne til de er gjennomstekte og gylne.
Lag dressing: Hakk bladpersille og mynte. Rens og finhakk rødløk og hvitløk, og bland det med tomat, yoghurt, sitronsaft, sukker, olje, bladpersille og mynte. Rist sesamfrø gylne i en tørr, varm stekepanne. Følg med, dette går fort. Avkjøl sesamfrøene litt før du blander dem med resten av dressingen.
Ha stekt kylling i pitabrød sammen med noen salatblader, noen rødløkringer, yoghurt- og myntedressing og sylteagurker.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingfilet i skiver på langs, og lag marinaden: Rens og finhakk hvitløk. Bland krydder, hvitløk, sitronsaft, olje og tomatpuré. Legg kyllingskivene i marinaden over natten.
Varm pitabrødene i ovnen. Stek kyllingskivene i olje i en stekepanne til de er gjennomstekte og gylne.
Lag dressing: Hakk bladpersille og mynte. Rens og finhakk rødløk og hvitløk, og bland det med tomat, yoghurt, sitronsaft, sukker, olje, bladpersille og mynte. Rist sesamfrø gylne i en tørr, varm stekepanne. Følg med, dette går fort. Avkjøl sesamfrøene litt før du blander dem med resten av dressingen.
Ha stekt kylling i pitabrød sammen med noen salatblader, noen rødløkringer, yoghurt- og myntedressing og sylteagurker.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?