Til hovedinnhold

Omelett med røkelaks og grønnsaker i langpanne

1 h
9 varer
577
Omelett med røkelaks og grønnsaker i langpanne

Omelett i langpanne er en enkel måte å lage rask mat til mange på. Dette er dessuten en perfekt måte å få brukt opp restemat. Lag gjerne en stor porsjon og ha med i matpakken dagen etter. Min favorittgrønnsak i omelett er revet squash. Da blir det ekstra saftig og godt.
Oppskriften er beregnet på 6 personer og til en form på cirka 20x30 cm.
Tips: Bytt gjerne ut revet ost med smuldret chèvre i denne oppskriften.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 12 stykker egg
  • 3 dl fløte
  • 100 g gulost
  • 200 g røkelaks
  • 1 stk purreløk, stor eller to små
  • 1 stk squash, stor eller to små
  • 2 stykker paprika
  • salt, etter ønske
  • pepper, etter ønske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stykker egg
  • 3 dl fløte
  • 100 g gulost
  • 200 g røkelaks
  • 1 stk purreløk, stor eller to små
  • 1 stk squash, stor eller to små
  • 2 stykker paprika
  • salt, etter ønske
  • pepper, etter ønske
Start med å grovraspe squashen. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle og legg det oppi et dørslag. Legg squashen i kjøkkenhåndkleet oppi dørslaget og salte godt. La det renne av seg mens du forbereder resten. Klem ut alt overflødig vann til slutt ved å tvinne en stram ball av squashen i kjøkkenhåndkleet.
Start med å grovraspe squashen. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle og legg det oppi et dørslag. Legg squashen i kjøkkenhåndkleet oppi dørslaget og salte godt. La det renne av seg mens du forbereder resten. Klem ut alt overflødig vann til slutt ved å tvinne en stram ball av squashen i kjøkkenhåndkleet.
Rens og kutt opp purren. Surr den kjapt i panne om du vil. Eller så kan du såklart ha den rå rett i omeletten. Jeg synes all løk blir hundre ganger bedre av å bli surret blank først.
Rens og kutt opp purren. Surr den kjapt i panne om du vil. Eller så kan du såklart ha den rå rett i omeletten. Jeg synes all løk blir hundre ganger bedre av å bli surret blank først.
Beregn 2 egg eller mer per person. Visp sammen egg og fløte. Krydre med salt og pepper etter ønske. Rasp litt ost og rør det inn i eggeblandingen.
Smør en form med litt olje og dander finrevet squash, purre, paprikastrimler og røkelaks i biter. Hell eggeblandingen over og fordel det jevnt utover.
Smør en form med litt olje og dander finrevet squash, purre, paprikastrimler og røkelaks i biter. Hell eggeblandingen over og fordel det jevnt utover.
Stekes i 30-40 minutter på 200 grader eller til omeletten har satt seg ordentlig. Ta en test med en gaffel i midten. Steketiden varierer litt avhengig av hvor mye væske det er i omeletten. Server omeletten med en grønn salat og godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å grovraspe squashen. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle og legg det oppi et dørslag. Legg squashen i kjøkkenhåndkleet oppi dørslaget og salte godt. La det renne av seg mens du forbereder resten. Klem ut alt overflødig vann til slutt ved å tvinne en stram ball av squashen i kjøkkenhåndkleet.
Start med å grovraspe squashen. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle og legg det oppi et dørslag. Legg squashen i kjøkkenhåndkleet oppi dørslaget og salte godt. La det renne av seg mens du forbereder resten. Klem ut alt overflødig vann til slutt ved å tvinne en stram ball av squashen i kjøkkenhåndkleet.
Rens og kutt opp purren. Surr den kjapt i panne om du vil. Eller så kan du såklart ha den rå rett i omeletten. Jeg synes all løk blir hundre ganger bedre av å bli surret blank først.
Rens og kutt opp purren. Surr den kjapt i panne om du vil. Eller så kan du såklart ha den rå rett i omeletten. Jeg synes all løk blir hundre ganger bedre av å bli surret blank først.
Beregn 2 egg eller mer per person. Visp sammen egg og fløte. Krydre med salt og pepper etter ønske. Rasp litt ost og rør det inn i eggeblandingen.
Smør en form med litt olje og dander finrevet squash, purre, paprikastrimler og røkelaks i biter. Hell eggeblandingen over og fordel det jevnt utover.
Smør en form med litt olje og dander finrevet squash, purre, paprikastrimler og røkelaks i biter. Hell eggeblandingen over og fordel det jevnt utover.
Stekes i 30-40 minutter på 200 grader eller til omeletten har satt seg ordentlig. Ta en test med en gaffel i midten. Steketiden varierer litt avhengig av hvor mye væske det er i omeletten. Server omeletten med en grønn salat og godt brød.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?