Til hovedinnhold

Sjokoladekake til barnehagen

45 min
11 varer
686
Sjokoladekake til barnehagen

Dette er en oppskrift kakeblogger Kristine Ilstad har fått gjennom barnehagen datteren hennes gikk i. Det skal være den aller beste sjokoladekakeoppskriften barnehagestyreren hadde smakt gjennom 30 år. Kaken ble også raskt en av de aller mest etterspurte på «Det søte liv». Oppskriften gir deilig, myk sjokoladekake med et skikkelig tykt lag sjokoladeglasur. Kakerøren passer til en liten langpanne på ca. 20 x 30 cm. 

Oppskrift og foto av Kristine Ilstad/boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm)

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør
  • 2.25 dl vann
  • 4 ss kakaopulver
  • 4.5 dl sukker
  • 1.5 dl rømme
  • 2 stykker egg
  • 3 ts bakepulver
  • 4.5 dl hvetemel

Glasur

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 g melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 2.25 dl vann
  • 4 ss kakaopulver
  • 4.5 dl sukker
  • 1.5 dl rømme
  • 2 stykker egg
  • 3 ts bakepulver
  • 4.5 dl hvetemel

Glasur

  • 100 g smør
  • 6 ss melk
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 350 g melis
Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp.
Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland i rømme og deretter sammenpiskede egg.
Ha i bakepulver og til slutt hvetemel. Rør deigen jevn og klumpfri.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 25–30 minutter.
Lag sjokoladeglasuren mens kaken stekes. Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til du får en glatt og klumpfri glasur.
Ta kaken ut av ovnen når den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål.
Fordel straks sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. Det er nokså mye sjokoladeglasur, og det er meningen.
Når du smører den på varm kake, vil noe av glasuren trekke inn i kaken. La kaken stå i langpannen på kjøkkenbenken til den er lunken. Dryss over ønsket kakestrøssel.
Sett så langpannen i kjøleskapet og la den stå der i noen timer, eller helst over natten, så kaken blir helt kald og glasuren stivner. Når glasuren har stivnet, blir den som et herlig, tykt lag med sjokoladekrem oppå kaken.
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret, og del den opp i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp.
Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland i rømme og deretter sammenpiskede egg.
Ha i bakepulver og til slutt hvetemel. Rør deigen jevn og klumpfri.
Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 25–30 minutter.
Lag sjokoladeglasuren mens kaken stekes. Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til du får en glatt og klumpfri glasur.
Ta kaken ut av ovnen når den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål.
Fordel straks sjokoladeglasuren over den varme kaken i langpannen. Det er nokså mye sjokoladeglasur, og det er meningen.
Når du smører den på varm kake, vil noe av glasuren trekke inn i kaken. La kaken stå i langpannen på kjøkkenbenken til den er lunken. Dryss over ønsket kakestrøssel.
Sett så langpannen i kjøleskapet og la den stå der i noen timer, eller helst over natten, så kaken blir helt kald og glasuren stivner. Når glasuren har stivnet, blir den som et herlig, tykt lag med sjokoladekrem oppå kaken.
Løft kaken ut av langpannen ved å ta tak i bakepapiret, og del den opp i passe store firkanter.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?