Til hovedinnhold

Det søte livs rømmevafler

45 min
11 varer
2.2k
Det søte livs rømmevafler
Kristine Ilstad

Det søte livs rømmevafler er en av nærmere 80 gode vaffeloppskrifter Kristine Ilstad har registrert på bloggen.

I forbindelse med lansering av en egen kokebok deler hun oppskriften på den aller beste vaffeloppskriften hun vet - nemlig de legendariske vaflene til Møllhausen konditori, der hun jobbet under studietiden. Dette var et av Oslos travleste konditorier på 90-tallet, med fantastisk beliggenhet flere steder, blant annet to store avdelinger i Bogstadveien.

Oppskriften gir ca. 15 vaffelplater.

Oppskrift av bakeblogger Kristine Ilstad/boken «Det søte liv - Kristines favoritter» (Cappelen Damm)

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 stk egg
  • 0.5 dl olje, nøytral
  • 2.5 dl seterrømme
  • 3 dl kulturmelk
  • 2 dl sukker
  • 3 dl helmelk
  • 5 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk egg
  • 0.5 dl olje, nøytral
  • 2.5 dl seterrømme
  • 3 dl kulturmelk
  • 2 dl sukker
  • 3 dl helmelk
  • 5 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts kardemomme
  • 2 ts vaniljesukker
  • smør, til steking
Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre. La den stå og svelle i 30 minutter.
Stek tykke, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Det er viktig for smaken at vaffeljernet pensles godt med smør for hver nye vaffelplate.
Server vaflene nystekte!
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre. La den stå og svelle i 30 minutter.
Stek tykke, myke vafler i vaffeljern på middels varme. Det er viktig for smaken at vaffeljernet pensles godt med smør for hver nye vaffelplate.
Server vaflene nystekte!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?