Til hovedinnhold

Fårikål med en vri: Lam med brunkål

3 h
11 varer
120
Fårikål med en vri: Lam med brunkål

Dette er en litt annerledes vri på den tradisjonelle fårikålen. Ingen tvil om at lam og kål er en super kombinasjon, så denne gangen tenkte jeg å forsøke meg på en ny variant over samme tema. For litt siden spiste jeg nemlig den danske klassikeren brunkål og flesk. Virkelig nydelig det også, men hvorfor ikke bruke omtrent samme fremgangsmåte med lam istedenfor flesk? Joda, det funket helt strålende!  

Tips:
Hvis kålen har fått en noe grå og stusselig farge er det lov til å friske den opp med noen dråper sukker-kulør.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 kg hodekål
  • 80 g sukker, gjerne halvparten brunt sukker
  • 80 g smør
  • 2 ss eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel sort pepper, knust
  • 2 ts allehånde, knust
  • 2 - 4 stk laurbærblad
  • 2 kvast timian, frisk
  • 1.5 kg fårikålkjøtt
  • persille, finhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1.5 kg hodekål
  • 80 g sukker, gjerne halvparten brunt sukker
  • 80 g smør
  • 2 ss eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel sort pepper, knust
  • 2 ts allehånde, knust
  • 2 - 4 stk laurbærblad
  • 2 kvast timian, frisk
  • 1.5 kg fårikålkjøtt
  • persille, finhakket
Del kålhodet i fire, fjern den grove stilken og skjær kålen i strimler. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en romslig og tykkbunnet kjele (pass godt på så sukkeret ikke brenner seg).
Tilsett smør og ha i kålen når smøret har smeltet. Rør om så alt blir godt blandet. Tilsett krydder og eddik, la kålen surre i et par minutter.
Lag en fordypning i kålen og legg i kjøttet, trykk det litt godt ned i kålen, unngå at alt kjøttet ligger oppå hverandre. Dryss litt ekstra salt over kjøttet og tilsett et par dl vann eller lammekraft. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og la kål og kjøtt småkoke/putre i 2-3 timer eller til kjøttet er helt mørt. Når kjøttet er klart skal det meste av væsken ha fordampet.
Smak til kålen med mere salt og pepper hvis nødvendig. Serveres med et persilledryss, kokte poteter og gjerne litt god sennep.
woman cooking

Bon appetit!

Del kålhodet i fire, fjern den grove stilken og skjær kålen i strimler. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en romslig og tykkbunnet kjele (pass godt på så sukkeret ikke brenner seg).
Tilsett smør og ha i kålen når smøret har smeltet. Rør om så alt blir godt blandet. Tilsett krydder og eddik, la kålen surre i et par minutter.
Lag en fordypning i kålen og legg i kjøttet, trykk det litt godt ned i kålen, unngå at alt kjøttet ligger oppå hverandre. Dryss litt ekstra salt over kjøttet og tilsett et par dl vann eller lammekraft. Gi det hele et oppkok, legg på lokk og la kål og kjøtt småkoke/putre i 2-3 timer eller til kjøttet er helt mørt. Når kjøttet er klart skal det meste av væsken ha fordampet.
Smak til kålen med mere salt og pepper hvis nødvendig. Serveres med et persilledryss, kokte poteter og gjerne litt god sennep.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?