Til hovedinnhold

Glutenfri formkake

45 min
10 varer
126
Glutenfri formkake

Oppskriften på glutenfri formkake med rips og solbær er veldig enkel og gir to små, glutenfrie formkaker. Frys ned den ene og få skikkelig sommerfølelse igjen på en kald høstdag. 

I denne oppskriften er det brukt glutenfritt mel. For å gjøre kaken laktosefri, kan du bytte ut smøret med kokosolje eller laktosefritt margarin. Du kan også fint bytte ut sukkeret med for eksempel kokossukker for å få en litt sunnere kake.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker, eller kokossukker
  • 4 stykker egg
  • 8 dl mel, glutenfritt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 1 dl vann
  • 1 kurv solbær
  • 1 kurv rips

Slik gjør du:

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker, eller kokossukker
  • 4 stykker egg
  • 8 dl mel, glutenfritt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 1 dl vann
  • 1 kurv solbær
  • 1 kurv rips
Start med å piske romtemperert smør og sukker hvitt. Visp så inn ett egg av gangen til du har en jevn krem.
Bland alt det tørre i en annen bolle og bland det inn i kremen litt av gangen. Rør inn vannet til slutt.
Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær, er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske.
Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær, er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske.
Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott.
Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott.
Kle to brødformer på ca. 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke for godt stekt.
Kle to brødformer på ca. 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke for godt stekt.
La formkakene avkjøles før du skjærer i dem. De trenger litt tid på å sette seg ordentlig, så beregn minst et par timer hvile.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å piske romtemperert smør og sukker hvitt. Visp så inn ett egg av gangen til du har en jevn krem.
Bland alt det tørre i en annen bolle og bland det inn i kremen litt av gangen. Rør inn vannet til slutt.
Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær, er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske.
Vask bærene og rens bort alle stilker. Et tips når man baker med bær, er å vende dem i bittelitt mel først så de ikke synker til bunnen og slipper så mye væske.
Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott.
Vend inn bærene forsiktig med en slikkepott.
Kle to brødformer på ca. 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke for godt stekt.
Kle to brødformer på ca. 1 liter med bakepapir. Fordel deigen i de to formene og stek på nederste rille i ovnen på 180 grader varmluft i 30 minutter. Et tips er å sette inn et tomt bakebrett rett over kakene så blir de ikke for godt stekt.
La formkakene avkjøles før du skjærer i dem. De trenger litt tid på å sette seg ordentlig, så beregn minst et par timer hvile.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?