Til hovedinnhold

Glutenfrie knekkebrød

1 h
8 varer
850
Glutenfrie knekkebrød

Hjemmelagede knekkebrød er utrolig enkelt å bake, og ikke minst blir de mye mer smakfulle enn kjøpeknekkebrød. I lengden er det også mye mer økonomisk.

Disse knekkebrødene er både lavkarbo og glutenfrie siden de ikke inneholder noe mel. Kun frø, vann og litt olje. Du bestemmer selv tykkelsen på knekkebrødene, men husk at jo tynnere de er, jo sprøere blir de. Denne oppskriften gir ett brett med knekkebrød.

Ingredienser

1
stk
Obs: brett
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl sesamfrø, gjerne med skall
  • 2 dl vann
  • 0.5 dl olje, eller smør
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 0.5 dl linfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl solsikkefrø
  • 1.5 dl sesamfrø, gjerne med skall
  • 2 dl vann
  • 0.5 dl olje, eller smør
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 0.5 dl linfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 0.5 ts salt
Start med å male solsikkefrø og sesamfrø i blender eller matmølle til mel. Ikke kjør dem for lenge, for da begynner de å slippe olje.
Varm opp vannet til rett under kokepunktet og ha i oljen. Bruk helst en god olivenolje eller kokosolje, men det er valgfritt. Det går også an å bruke smør. Beregn da 3 spiseskjeer.
Bland alle de tørre ingrediensene med de våte. Smak til med mer salt om ønskelig.
Smør knekkebrødmassen utover et papirkledd stekebrett med en slikkepott. Smør gjerne papiret med bittelitt olje først, så risikerer du ikke at det setter seg fast.
Bruk en kniv eller et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene.
Stek knekkebrødene i 30-40 minutter på 150 grader. Snu gjerne brettet en gang underveis, så de blir helt jevnt stekt.
Når knekkebrødene har blitt gylne, slår du av ovnen og kutter dem opp.
Sett så brettet med ferdigoppkuttede knekkebrød tilbake i ovnen med døra på gløtt. La dem tørke i restvarmen fra ovnen til de er helt sprø og avkjølt.
Knekkebrødene varer omtrent en uke når de oppbevares i en lufttett beholder.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å male solsikkefrø og sesamfrø i blender eller matmølle til mel. Ikke kjør dem for lenge, for da begynner de å slippe olje.
Varm opp vannet til rett under kokepunktet og ha i oljen. Bruk helst en god olivenolje eller kokosolje, men det er valgfritt. Det går også an å bruke smør. Beregn da 3 spiseskjeer.
Bland alle de tørre ingrediensene med de våte. Smak til med mer salt om ønskelig.
Smør knekkebrødmassen utover et papirkledd stekebrett med en slikkepott. Smør gjerne papiret med bittelitt olje først, så risikerer du ikke at det setter seg fast.
Bruk en kniv eller et pizzahjul til å rute opp knekkebrødene.
Stek knekkebrødene i 30-40 minutter på 150 grader. Snu gjerne brettet en gang underveis, så de blir helt jevnt stekt.
Når knekkebrødene har blitt gylne, slår du av ovnen og kutter dem opp.
Sett så brettet med ferdigoppkuttede knekkebrød tilbake i ovnen med døra på gløtt. La dem tørke i restvarmen fra ovnen til de er helt sprø og avkjølt.
Knekkebrødene varer omtrent en uke når de oppbevares i en lufttett beholder.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?