Til hovedinnhold

Calzone - Innbakt pizza med tacofyll

2 h
17 varer
1.6k
Calzone - Innbakt pizza med tacofyll

Innbakt pizza smaker supergodt, og det blir garantert en slager i matboksen fremover! Her får du oppskriften på calzone med tacofyll.

Ingredienser

5
porsjoner

Deig

  • 3 dl vann, lunkent
  • 25 g gjær
  • 2 ss olje
  • 7 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt

Fyll

  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1.5 ss paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts oregano, tørket
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 4 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk jalapeño
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • cheddar, til fyll og topping
  • 1 stk egg, til pensling

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Deig

  • 3 dl vann, lunkent
  • 25 g gjær
  • 2 ss olje
  • 7 dl hvetemel
  • 0.5 ts salt

Fyll

  • 2 ts chilipulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1.5 ss paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts oregano, tørket
  • 2 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 4 ss olje, nøytral
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk jalapeño
  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl vann
  • cheddar, til fyll og topping
  • 1 stk egg, til pensling
Rør gjæren ti deigen ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Toast alt krydderet til fyllet i en tørr panne i ett minutt. Tilsett fire spiseskjeer olje.
Finhakk to fedd hvitløk og en jalapeño, og knus det i en morter med en klype salt. Saltet gjør det til en puré raskere. Tilsett krydderoljen fra steget over og bland godt.
Stek kjøttdeigen med krydderblandingen.
Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Hell i to desiliter vann, og kok det inn til en tykk kjøttmasse.
Fyll deigen med denne blandingen og litt cheddarost. Brett til en calzone. Pensle med egg og strø litt cheddar over.
Stek på 220 grader i 12- 14 min
woman cooking

Bon appetit!

Rør gjæren ti deigen ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
Toast alt krydderet til fyllet i en tørr panne i ett minutt. Tilsett fire spiseskjeer olje.
Finhakk to fedd hvitløk og en jalapeño, og knus det i en morter med en klype salt. Saltet gjør det til en puré raskere. Tilsett krydderoljen fra steget over og bland godt.
Stek kjøttdeigen med krydderblandingen.
Tilsett tomatpuré og stek videre i ett minutt. Hell i to desiliter vann, og kok det inn til en tykk kjøttmasse.
Fyll deigen med denne blandingen og litt cheddarost. Brett til en calzone. Pensle med egg og strø litt cheddar over.
Stek på 220 grader i 12- 14 min
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?