Til hovedinnhold

Tina Nordströms jacksonpotet: Bakte poteter med bacon

1 h
10 varer
606
Tina Nordströms jacksonpotet: Bakte poteter med bacon

Denne poteten laget jeg under en innspilling på Power Meet i Västerås mens rånerne kjørte forbi og ropte både det ene og det andre til meg. Den ble kjempegod, perfekt mat å by gjester og enkel å forberede dagen i forveien.
Sløyfer du baconet, blir dette en vegetarrett. 
Tips: Hvis du har det travelt, kan du kjøre dem i mikroen på maks effekt i 15 minutter og så bake dem ferdig i ovnen.
Oppskrift fra kokeboken «Tina – Slik lager du min aller beste mat» (Gyldendal Forlag). Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker bakepotet
  • 2 pakke bacon
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 3 dl revet ost, gjerne vellagret
  • 1 ss smør
  • 2 ss rapsolje
  • 0.5 stk sitronsaft
  • salt
  • pepper, nykvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker bakepotet
  • 2 pakke bacon
  • 1 stk rødløk
  • 1 bunt persille, finhakket
  • 3 dl revet ost, gjerne vellagret
  • 1 ss smør
  • 2 ss rapsolje
  • 0.5 stk sitronsaft
  • salt
  • pepper, nykvernet
Varm ovnen til 200 grader.
Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Legg potetene i en form eller på en stekeplate, og bak i ovnen til de er helt møre. Det tar cirka 1 time avhengig av størrelsen på potetene.
Skjær baconet i biter og stek det sprøtt. Skrell og skjær løken i tynne skiver.
Ta ut potetene når de er møre. Del dem og grav forsiktig ut innmaten. Ta vare på skallene. Bland innmaten med bacon, løk, finhakket persille og halvparten av osten. Tilsett smør og olje og rør det sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Fordel potetblandingen i skallene, topp med resten av osten og sett dem under ovnsgrillen til osten har smeltet.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Vask potetene og prikk dem med en gaffel. Legg potetene i en form eller på en stekeplate, og bak i ovnen til de er helt møre. Det tar cirka 1 time avhengig av størrelsen på potetene.
Skjær baconet i biter og stek det sprøtt. Skrell og skjær løken i tynne skiver.
Ta ut potetene når de er møre. Del dem og grav forsiktig ut innmaten. Ta vare på skallene. Bland innmaten med bacon, løk, finhakket persille og halvparten av osten. Tilsett smør og olje og rør det sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Fordel potetblandingen i skallene, topp med resten av osten og sett dem under ovnsgrillen til osten har smeltet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?