Til hovedinnhold

Hjemmelaget grillkrydder

5 min
10 varer
268
Hjemmelaget grillkrydder

Klassikeren fra åttitallet er tilbake! Helle Valebrokk fra bloggen Helles Kitchen står bak denne supre oppskriften på hjemmelaget piffikrydder. Inspirasjonen fant hun da hun var på ferie og så at mange av de hippeste restaurantene serverte hjemmelaget piffi-krydder.
- Piffi virker som umami, altså en smaksforsterker, på ellers smakløs mat, sier Valebrokk.

Oppskriften kan varieres etter smak, men matbloggeren forteller at det er enkelte ingredienser du ikke burde sløyfe.
- Salt er viktig, men mengden i ferdigkjøpte krydder inneholder for mye. Løkpulver er også et must. Du kan også fremheve paprikapulveret og chilien for en mer moderne tvist, tipser Valebrokk.

Bloggeren forteller at piffi-krydderet passer bra på alt fra pommes frites, kylling og svin, til biff av okse og hjemmelaget burger.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 ts flaksalt, knust med fingrene
  • 0.5 ts chilipulver
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver, røkt type
  • 1 ts pepper, malt
  • 1 ts sellerisalt, hvis du finner det
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet eller malt pulver
  • 1.5 ts malt koriander
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts nellik

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 ts flaksalt, knust med fingrene
  • 0.5 ts chilipulver
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver, røkt type
  • 1 ts pepper, malt
  • 1 ts sellerisalt, hvis du finner det
  • 0.5 ts muskatnøtt, revet eller malt pulver
  • 1.5 ts malt koriander
  • 1 ts kardemomme
  • 0.5 ts nellik
Bland alt og rist godt. Hell det over i en tom saltbøsse. Brukes som smaksforsterker på kjøttretter, poteter eller alt du måtte ønske.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt og rist godt. Hell det over i en tom saltbøsse. Brukes som smaksforsterker på kjøttretter, poteter eller alt du måtte ønske.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?