Til hovedinnhold

Helstekt sitronkylling i ovn med frisk salat

2 h
15 varer
150
Helstekt sitronkylling i ovn med frisk salat

Denne enkle kyllingretten passer både som hverdagsmat og til fest siden den praktisk talt lager seg selv. Hel kylling er mer økonomisk enn å kjøpe ferdig oppstykkede deler og det er noe ekstra stas over å dele opp en helstekt kylling selv.

Her har jeg laget en frisk og sommerlig sitronkylling servert med bakt sitron, varme cherrytomater og en grønn sommersalat. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling, god kvalitet
  • 4 stykker sitron
  • 1 kvast timian
  • 50 g smør
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper
  • 1 klase cherrytomater
  • 1 pakke ruccolasalat
  • 1 stk squash
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 bunt reddik
  • 1 plate(r) fetaost
  • 1 håndfull mynte
  • 1 stk fennikel
  • 4 ss olivenolje extra virgin, gjerne sitronolivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, god kvalitet
  • 4 stykker sitron
  • 1 kvast timian
  • 50 g smør
  • 1 klype havsalt
  • 1 klype pepper
  • 1 klase cherrytomater
  • 1 pakke ruccolasalat
  • 1 stk squash
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 bunt reddik
  • 1 plate(r) fetaost
  • 1 håndfull mynte
  • 1 stk fennikel
  • 4 ss olivenolje extra virgin, gjerne sitronolivenolje
Start med å romtemperere kyllingen før du steker den. Det er ingen fare om du ikke rekker dette, men resultatet blir bedre og steketiden kortere. Klem saften av to sitroner over kyllingen og gni den inn med smør, salt og pepper. Husk innsiden! Del de to siste sitronene i båter og legg dem rundt kyllingen. Klem saften av de ferdig bakte sitronene over kyllingen når den er ferdig stekt. Gni til slutt et par kvaster timian på kyllingen og legg dem rundt om kring i formen for å gi ekstra god smak til kjøttet.
Bruk steketermometer! Ellers er det nesten umulig å få et perfekt resultat. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av brystet. Skru ovnen på full guffe med grill og varmluft. Stek kyllingen først i 15-20 minutter eller til skinnet er gyllent og sprøtt. Skru så ned temperaturen til 175 grader varmluft og stek til kyllingen har 65 graders kjernetemperatur. Ta den så ut og la den hvile 20-30 minutter før du skjærer ut stykkene. Kutt først av lårene og vingene med en god og skarp kniv før du forsiktig løsner brystene ned langs brystbeinet. Resten av kjøttet på skroget blir godt plukkekjøtt til en restesalat dagen derpå.
Mens kyllingen hviler setter du inn formen med cherrytomater. Dryss litt olivenolje og havsalt over først. La dem stå til de så vidt begynner å sprekke opp.
Lag sommersalaten mens kyllingen hviler. Start med å kutte opp squash i tynne skiver med en mandolin eller grønnsaksskreller. Gjør det samme med fennikelen. Snitt sukkerertene i to og del reddiken i båten. Smuldre litt fetaost på toppen og strø over en håndfull mynteblader. Bland salaten godt sammen med en god olivenolje, gjerne en sitronolivenolje, salt og pepper.
Lag sommersalaten mens kyllingen hviler. Start med å kutte opp squash i tynne skiver med en mandolin eller grønnsaksskreller. Gjør det samme med fennikelen. Snitt sukkerertene i to og del reddiken i båten. Smuldre litt fetaost på toppen og strø over en håndfull mynteblader. Bland salaten godt sammen med en god olivenolje, gjerne en sitronolivenolje, salt og pepper.
Server sitronkyllingen med saften fra de bakte sitronene, frisk sommersalat og varme cherrytomater.
Server sitronkyllingen med saften fra de bakte sitronene, frisk sommersalat og varme cherrytomater.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å romtemperere kyllingen før du steker den. Det er ingen fare om du ikke rekker dette, men resultatet blir bedre og steketiden kortere. Klem saften av to sitroner over kyllingen og gni den inn med smør, salt og pepper. Husk innsiden! Del de to siste sitronene i båter og legg dem rundt kyllingen. Klem saften av de ferdig bakte sitronene over kyllingen når den er ferdig stekt. Gni til slutt et par kvaster timian på kyllingen og legg dem rundt om kring i formen for å gi ekstra god smak til kjøttet.
Bruk steketermometer! Ellers er det nesten umulig å få et perfekt resultat. Sett steketermometeret i den tykkeste delen av brystet. Skru ovnen på full guffe med grill og varmluft. Stek kyllingen først i 15-20 minutter eller til skinnet er gyllent og sprøtt. Skru så ned temperaturen til 175 grader varmluft og stek til kyllingen har 65 graders kjernetemperatur. Ta den så ut og la den hvile 20-30 minutter før du skjærer ut stykkene. Kutt først av lårene og vingene med en god og skarp kniv før du forsiktig løsner brystene ned langs brystbeinet. Resten av kjøttet på skroget blir godt plukkekjøtt til en restesalat dagen derpå.
Mens kyllingen hviler setter du inn formen med cherrytomater. Dryss litt olivenolje og havsalt over først. La dem stå til de så vidt begynner å sprekke opp.
Lag sommersalaten mens kyllingen hviler. Start med å kutte opp squash i tynne skiver med en mandolin eller grønnsaksskreller. Gjør det samme med fennikelen. Snitt sukkerertene i to og del reddiken i båten. Smuldre litt fetaost på toppen og strø over en håndfull mynteblader. Bland salaten godt sammen med en god olivenolje, gjerne en sitronolivenolje, salt og pepper.
Lag sommersalaten mens kyllingen hviler. Start med å kutte opp squash i tynne skiver med en mandolin eller grønnsaksskreller. Gjør det samme med fennikelen. Snitt sukkerertene i to og del reddiken i båten. Smuldre litt fetaost på toppen og strø over en håndfull mynteblader. Bland salaten godt sammen med en god olivenolje, gjerne en sitronolivenolje, salt og pepper.
Server sitronkyllingen med saften fra de bakte sitronene, frisk sommersalat og varme cherrytomater.
Server sitronkyllingen med saften fra de bakte sitronene, frisk sommersalat og varme cherrytomater.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?