Til hovedinnhold

Bakt fersken i form: Klassisk amerikansk peach cobbler

45 min
9 varer
79
Bakt fersken i form: Klassisk amerikansk peach cobbler

Fersken bakt i ovnen med sukker og kanel og et sprøtt lokk på toppen er rett og slett en helt herlig dessert. Ekstra god blir den om du serverer litt is eller vaniljesaus til. Desserten, kalt peach cobbler, er en amerikansk klassiker, og smaker best om du benytter friske fersken. (Velger du å bruke fersken fra boks kan du redusere sukkermengden noe).

Bruk fast, men moden frukt. Etter et par-tre minutter i kokende vann skal frukten rett over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Deretter er det bare å gni skallet av (er det gjenstridig bruker du en skreller). Til denne desserten benyttet jeg åtte store fersken, noe som kanskje ser litt mye ut. Frukten faller imidlertid noe sammen under steking og gjør at dette blir en dessert til ca. 6-8 personer.

Ingredienser

6
porsjoner

topping

  • 160 g hvetemel
  • 4 ss melis
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 130 g smør
  • 1 dl fløte

i formen

  • 170 g sukker, halvbland med brunt sukker
  • 1 ts kanel, valgfritt
  • 8 stk fersken, ca .6-8

Slik gjør du:

topping

  • 160 g hvetemel
  • 4 ss melis
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts salt
  • 130 g smør
  • 1 dl fløte

i formen

  • 170 g sukker, halvbland med brunt sukker
  • 1 ts kanel, valgfritt
  • 8 stk fersken, ca .6-8
Start med å veie opp ingrediensene til toppingen. Skjær smøret i terninger. Bruk hendene til å blande alt sammen til en deig. La det gjerne være noen klumper med smør. Legg den i plastfolie og rull til en pølse. Legges i kjøleskap.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Skjær deigen i skiver på rundt en halv cm og legg over frukten. Settes i ovnen på 180 grader i en time, til lokket er gyllent og sprøtt.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å veie opp ingrediensene til toppingen. Skjær smøret i terninger. Bruk hendene til å blande alt sammen til en deig. La det gjerne være noen klumper med smør. Legg den i plastfolie og rull til en pølse. Legges i kjøleskap.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Ha fersken i kokende vann i 3-4 minutter, deretter over i isvann. Fjern skallet. Enkelte går skallet lett av, mens andre trenger kanskje å bli skrelt med en skreller. Del i båter på 2-3 cm og legg over i en ildfast form. Strø over sukker og kanel.
Skjær deigen i skiver på rundt en halv cm og legg over frukten. Settes i ovnen på 180 grader i en time, til lokket er gyllent og sprøtt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?