Til hovedinnhold

Tilslørte bondepiker

30 min
12 varer
578
Tilslørte bondepiker

Det er lite som smaker koseligere enn den klassiske desserten tilslørte bondepiker. Her legges krem, søt kavring og eplemos lagvis. Enkel og kjempegodt.

Dette er TV-kokk Wenche Andersens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal forlag.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 - 5 stykker eple, gjerne norske
  • 0.5 dl eplemost
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 dl sukker
  • 2 ss usaltet smør
  • 3 dl brød, evt. kavring eller havrekjeks
  • 1 dl valnøtter, hakkede
  • 2 ts kanel
  • 1 - 2 ss brunt sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene fra
  • 1 dl vaniljekesam

Slik gjør du:

  • 4 - 5 stykker eple, gjerne norske
  • 0.5 dl eplemost
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 dl sukker
  • 2 ss usaltet smør
  • 3 dl brød, evt. kavring eller havrekjeks
  • 1 dl valnøtter, hakkede
  • 2 ts kanel
  • 1 - 2 ss brunt sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene fra
  • 1 dl vaniljekesam
Skrell eplene, skjær bort kjernehusene og skjær eplene i terninger. Kok eplene møre i eplemost og sitronsaft.
Tilsett sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele møre eplebiter igjen. Avkjøl.
Smelt smør i en stekepanne, ha i malt brød, hakkede nøtter, kanel og litt sukker (2 ss). Brukes søt havrekjeks sløyfes sukker. Brun på middels varme.
Vend på brødet hele tiden slik at det ikke blir brent, men får en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl.
Pisk kremfløten med vaniljefrøene og bland inn vaniljekesam.
Legg knust, stekt brød, eplemos og krem med vaniljekesam lagvis i porsjonsglass. Dryss litt av brødblandingen på toppen.
Desserten kan lages et par timer før servering og settes i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell eplene, skjær bort kjernehusene og skjær eplene i terninger. Kok eplene møre i eplemost og sitronsaft.
Tilsett sukker. Rør om slik at en del av eplene blir til mos, la det fortsatt være noen hele møre eplebiter igjen. Avkjøl.
Smelt smør i en stekepanne, ha i malt brød, hakkede nøtter, kanel og litt sukker (2 ss). Brukes søt havrekjeks sløyfes sukker. Brun på middels varme.
Vend på brødet hele tiden slik at det ikke blir brent, men får en lys karamellfarge. Hell blandingen over på et flatt fat og avkjøl.
Pisk kremfløten med vaniljefrøene og bland inn vaniljekesam.
Legg knust, stekt brød, eplemos og krem med vaniljekesam lagvis i porsjonsglass. Dryss litt av brødblandingen på toppen.
Desserten kan lages et par timer før servering og settes i kjøleskapet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?