Til hovedinnhold

Dampede blåskjell med persille og hvitløkssaus à la Bent Stiansen

30 min
12 varer
712
Dampede blåskjell med persille og hvitløkssaus à la Bent Stiansen

Hvitvin og blåskjell smaker helt nydelig sammen, og er virkelig smaken av sommer. Disse lekre blåskjellene er Michelin-kokk Bent Stiansens bidrag til boken «90 retter til Ingrid Espelid Hovig», Gyldendal Forlag. Enkelt, lekker og utrolig godt. Foto: Marianne Gehrken/Gyldendal Forlag

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl fløte
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper, kvernet
  • salt, smakes til

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg blåskjell
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ts timian
  • 1 dl hvitvin
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl fløte
  • 1 ts maisenna
  • 1 ts sitronsaft
  • 0.5 ts pepper, kvernet
  • salt, smakes til
Legg skjellene i vann og rens dem. Ta bort skjegget på skjellene. Skjell som er knuste eller flyter mye, skal kastes.
Finhakk løk og hvitløk, og fres i olje sammen med timian. Ha på skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp.
La skjellene dampe i tre minutter til alle skjell har åpnet seg. De skjellene som da ikke er åpnet, kastes. Ta skjellene ut av kjelen og hold dem varme i et serveringsfat.
Ha fløte, persille, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp. Jevn med maisenna utrørt i vann og smak til sausen med eventuelt mer salt (vær forsiktig) og sitronsaft. Hell sausen over skjellene og de er ferdige til å serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Legg skjellene i vann og rens dem. Ta bort skjegget på skjellene. Skjell som er knuste eller flyter mye, skal kastes.
Finhakk løk og hvitløk, og fres i olje sammen med timian. Ha på skjellene og tilsett hvitvin. Sett på lokk og kok opp.
La skjellene dampe i tre minutter til alle skjell har åpnet seg. De skjellene som da ikke er åpnet, kastes. Ta skjellene ut av kjelen og hold dem varme i et serveringsfat.
Ha fløte, persille, pepper og sitronsaft i kraften og kok opp. Jevn med maisenna utrørt i vann og smak til sausen med eventuelt mer salt (vær forsiktig) og sitronsaft. Hell sausen over skjellene og de er ferdige til å serveres.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?