Til hovedinnhold

Grillet laks og kamskjell på spyd med chimichurri og sitron

30 min
13 varer
176
Grillet laks og kamskjell på spyd med chimichurri og sitron

Dette er superenkel og rask sommermat - selve grillingen tar kun noen få minutter avhengig av størrelse på bitene.

Skjær fisk i jevne biter, slik at alt på spydet får omtrent lik tilberedningstid. Grill spydene over høy varme og snu dem jevnlig.

Tips: Husk å legge trespyd i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner.)

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g laksefilet, renskåret
  • 12 stk kamskjell
  • 2 stk sitron
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • salat, til servering

Chimichurri

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl koriander, hakket
  • 4 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g laksefilet, renskåret
  • 12 stk kamskjell
  • 2 stk sitron
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • salat, til servering

Chimichurri

  • 2 stk sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili, renset for frø
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 dl koriander, hakket
  • 4 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i jevne biter, på omtrent samme størrelse som kamskjellene. Fordel laksebiter og kamskjell på grillspyd. Pensle spydene med olje og krydre med salt og pepper.
Del sitronene i to og pensle snittflaten med olivenolje. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Grill laks- og kamskjellspydene over høy varme i et par tre minutter. Server spydene med chimichurri, grillet sitron til å presse over og en grønn salat ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Bland sammen alle ingrediensene. Tilsett olivenolje og smak til med salt og pepper.
Skjær laksen i jevne biter, på omtrent samme størrelse som kamskjellene. Fordel laksebiter og kamskjell på grillspyd. Pensle spydene med olje og krydre med salt og pepper.
Del sitronene i to og pensle snittflaten med olivenolje. Legg sitronene med snittflaten ned på en varm grill og grill i 3-4 minutter. Snu sitronene og la dem ligge et par minutter til.
Grill laks- og kamskjellspydene over høy varme i et par tre minutter. Server spydene med chimichurri, grillet sitron til å presse over og en grønn salat ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?