Til hovedinnhold

Saftig lagkake med kokos og hvit sjokoladekrem

1 h 30 min
9 varer
281
Saftig lagkake med kokos og hvit sjokoladekrem

For å få en luftig og saftig kake, er det her brukt en klassisk kakebunnoppskrift, og denne er fylt med en fantastisk krem laget av kokosmelk, fløte og hvit sjokolade. Det som gjør denne lagkaken ekstra god, er all den deilige kokosen som legges rundt og på kaken. Hemmeligheten for å få den beste kokossmaken er å røste de hvite små flakene litt før de dynges på og rundt kaken i store mengder. Kokoskaken trenger ikke å stå kjølig, men i varmen holder den seg best i kjøleskap. Pakker du den godt inn smaker den saftig og godt i flere dager.

Ingredienser

8
porsjoner

Krem

  • 2 dl kokosmelk, extra creamy
  • 1 dl kremfløte
  • 300 g hvit sjokolade
  • 5 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 135 g hvetemel
  • 40 g kokos
  • 2 ts bakepulver
  • 135 g smør, eller margarin

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat

Krem

  • 2 dl kokosmelk, extra creamy
  • 1 dl kremfløte
  • 300 g hvit sjokolade
  • 5 stykker egg
  • 200 g sukker
  • 135 g hvetemel
  • 40 g kokos
  • 2 ts bakepulver
  • 135 g smør, eller margarin
Lag kremen først. Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle med kokosmelk og kremfløte. Sett bollen over vannbad og smelt sammen. Rør til du har en glatt krem. Sett kjølig i 4-5 timer eller natten over.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, kokos og bakepulver. Rør inn smeltet smør til slutt. 
Hell røren i en smurt springform (ca.23 cm). Stekes på 180 grader. Steketid ca.45 min.
Når kaken er helt avkjølt, piskes kremen opp med en håndmikser. Den skal ha en bløt konsistens.
Del kakebunnen i tre deler og sett kaken sammen med kokoskremen. Stryk til slutt resten av kremen over kaken.
Hell kokos utover en bakeplate og sett i ovnen (220 grader) i 3-5 minutter. Pass godt på at det ikke brenner seg.
Avkjøl kokosmassen helt og klem den på rundt og oppå kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Lag kremen først. Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle med kokosmelk og kremfløte. Sett bollen over vannbad og smelt sammen. Rør til du har en glatt krem. Sett kjølig i 4-5 timer eller natten over.
Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, kokos og bakepulver. Rør inn smeltet smør til slutt. 
Hell røren i en smurt springform (ca.23 cm). Stekes på 180 grader. Steketid ca.45 min.
Når kaken er helt avkjølt, piskes kremen opp med en håndmikser. Den skal ha en bløt konsistens.
Del kakebunnen i tre deler og sett kaken sammen med kokoskremen. Stryk til slutt resten av kremen over kaken.
Hell kokos utover en bakeplate og sett i ovnen (220 grader) i 3-5 minutter. Pass godt på at det ikke brenner seg.
Avkjøl kokosmassen helt og klem den på rundt og oppå kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?