Til hovedinnhold

Squashlapper med parmesan

45 min
13 varer
511
Squashlapper med parmesan og yoghurtdressing
Julie Ilona Balas

Squashlapper er det perfekt når du ønsker et smakfullt vegetarisk alternativ. Lag gjerne dobbel porsjon og ha med i nistepakken dagen etter. Disse smaker nemlig godt både varme og kalde.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 ss kokosolje, til steking

Lapper

  • 2 stykker squash
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 kvast persille
  • 1 dl parmesan, raspet
  • 1 stk egg

Dressing

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 1 kvast persille
  • 1 kvast koriander
  • 1 kvast mynte
  • havsalt, etter ønske
  • pepper, etter ønske

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 ss kokosolje, til steking

Lapper

  • 2 stykker squash
  • 2 stykker sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 kvast persille
  • 1 dl parmesan, raspet
  • 1 stk egg

Dressing

  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 ss olivenolje extra virgin
  • 1 kvast persille
  • 1 kvast koriander
  • 1 kvast mynte
  • havsalt, etter ønske
  • pepper, etter ønske
Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.
Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.
Mens squashen renner av seg lager du yoghurtdressingen. Bland sammen yoghurt, olivenolje, salt og pepper etter smak og finhakkede urter. Jeg liker en blanding av persille, koriander og mynte. La dressingen stå kjølig til den skal spises så smakene får satt seg.
Gjør klar resten av ingrediensene til squashlappene. Finhakk sjalottløken. Et lite tips her er å beholde stilken når du deler sjalottløken i to. Snitt på langs før du kutter opp løken som vanlig. Da får du ekstra finhakket løk. Del så chilien i to og skrap ut frøene. Del den i små biter. Finhakk persille og rasp parmesanen. Bland det godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg. Bland godt sammen! Salte og pepre etter smak.
Form små baller av squashlapperøren og slipp dem forsiktig ned i en varm panne med litt olje. Bruk en olje som er egnet til høy temperatur, for eksempel kokosolje. Klem ballene litt flate og stek i 2-3 minutter på hver side.
Server squashlappene med yoghurtdressingen, grønn salat og gjerne syltet rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.
Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.
Mens squashen renner av seg lager du yoghurtdressingen. Bland sammen yoghurt, olivenolje, salt og pepper etter smak og finhakkede urter. Jeg liker en blanding av persille, koriander og mynte. La dressingen stå kjølig til den skal spises så smakene får satt seg.
Gjør klar resten av ingrediensene til squashlappene. Finhakk sjalottløken. Et lite tips her er å beholde stilken når du deler sjalottløken i to. Snitt på langs før du kutter opp løken som vanlig. Da får du ekstra finhakket løk. Del så chilien i to og skrap ut frøene. Del den i små biter. Finhakk persille og rasp parmesanen. Bland det godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg. Bland godt sammen! Salte og pepre etter smak.
Form små baller av squashlapperøren og slipp dem forsiktig ned i en varm panne med litt olje. Bruk en olje som er egnet til høy temperatur, for eksempel kokosolje. Klem ballene litt flate og stek i 2-3 minutter på hver side.
Server squashlappene med yoghurtdressingen, grønn salat og gjerne syltet rødløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?