Til hovedinnhold

Glutenfrie pannekaker uten laktose

30 min
9 varer
514
Kokospannekaker uten gluten og laktose

Våre glutenfrie pannekaker er utrolig enkle å lage. Har du ikke kokos- og mandelmel tilgjengelig, kan du bytte det ut med vanlig glutenfri lys melblanding. Du kan også bruke kokosolje i stedet for smør i røren og til steking, samt kokosmelk i stedet for vanlig melk.

Hvis du ikke behov for å gjøre pannekakene laktosefrie, er det heller ikke noe i veien for å bruke vanlig smør og melk.
Oppskriften gir 6-8 små pannekaker.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 25 g kokosolje, pluss mer til steking
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 1 ss agavesirup
  • 0.5 stk sitron
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl kokosmel
  • 1 dl mandelmel, eller glutenfri lys melblanding
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts bakepulver

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 25 g kokosolje, pluss mer til steking
  • 1.5 dl kokosmelk
  • 1 ss agavesirup
  • 0.5 stk sitron
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl kokosmel
  • 1 dl mandelmel, eller glutenfri lys melblanding
  • 0.5 ts havsalt
  • 0.5 ts bakepulver
Smelt kokosoljen og bland inn kokosmelk, agavesirup og saften fra en halv sitron. La det avkjøles og visp så inn eggene.
Bland mel, salt og bakepulver godt sammen og visp det inn i den våte blandingen. La røren svelle i 10-15 minutter.
Stek pannekakene i varm panne med kokosolje eller annen olje som egner seg til høy temperatur. Hell en liten øse med røre i pannen av gangen, og snu med en gang de begynner å boble. Pannekakene trenger kun ett minutt eller to på hver side.
Server amerikanske pannekaker med friske bær eller frukt og sirup. Både agavesirup, lønnesirup og flytende honning passer til. Rasp gjerne skallet av sitronen du brukte i røren over pannekakene.
Server amerikanske pannekaker med friske bær eller frukt og sirup. Både agavesirup, lønnesirup og flytende honning passer til. Rasp gjerne skallet av sitronen du brukte i røren over pannekakene.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt kokosoljen og bland inn kokosmelk, agavesirup og saften fra en halv sitron. La det avkjøles og visp så inn eggene.
Bland mel, salt og bakepulver godt sammen og visp det inn i den våte blandingen. La røren svelle i 10-15 minutter.
Stek pannekakene i varm panne med kokosolje eller annen olje som egner seg til høy temperatur. Hell en liten øse med røre i pannen av gangen, og snu med en gang de begynner å boble. Pannekakene trenger kun ett minutt eller to på hver side.
Server amerikanske pannekaker med friske bær eller frukt og sirup. Både agavesirup, lønnesirup og flytende honning passer til. Rasp gjerne skallet av sitronen du brukte i røren over pannekakene.
Server amerikanske pannekaker med friske bær eller frukt og sirup. Både agavesirup, lønnesirup og flytende honning passer til. Rasp gjerne skallet av sitronen du brukte i røren over pannekakene.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?