Til hovedinnhold

Østers på grillen

30 min
8 varer
36
Østers på grillen

Vi nordmenn griller mye i sommerseongen, men har du noen gang tenkt på at du kan grille østers? Det lærte nemlig jeg på østerssafari i Limfjorden. Vi har faktisk mye østers her i Norge også og de er enkle å plukke. Man kan selvfølgelig også kjøpe østers på fiskehandleren. Når man griller eller varmebehandler østers endrer den både farge, smak og konsistens, og det blir enklere for østerspyser også å smake.

Å grille østers er ikke bare en smakfull opplevelse, det er også veldig gøy! Og så slipper man faktisk den litt vanskelig åpningsprosessen. Du bare legger hele østers på grillen og så popper de opp når de er klare.
Da kan du velge å gratinere den videre med litt ost og gressløk eller servere dem med klassisk tilbehør som sitron og rødløk. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 24 stykker østers
  • 1 stk rødløk
  • 100 g blåmuggost
  • 100 g parmesan
  • 2 stykker sitron
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kvast gressløk

Slik gjør du:

  • 24 stykker østers
  • 1 stk rødløk
  • 100 g blåmuggost
  • 100 g parmesan
  • 2 stykker sitron
  • 6 ss balsamicoeddik
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 kvast gressløk
Skyll og rens eventuelt bort stein og tang fra skjellene. Fyr opp en grill og legg østersen på grillen. Beregn ca 6 østers per person til en forrett og litt flere til hovedrett. Etter ca 5 minutter vil østersen poppe opp. Da kan du enkelt brekke av det øverste skjellet. Men pass på varm væske når du håndterer grillet østers!
Skyll og rens eventuelt bort stein og tang fra skjellene. Fyr opp en grill og legg østersen på grillen. Beregn ca 6 østers per person til en forrett og litt flere til hovedrett. Etter ca 5 minutter vil østersen poppe opp. Da kan du enkelt brekke av det øverste skjellet. Men pass på varm væske når du håndterer grillet østers!
Velg din favoritttopping til østersen. En liten bit blåmuggost eller et dryss parmesan sammen med litt gressløk eller finhakket hvitløk er veldig godt. Finhakket rødløk og en skje balsamico ga gode og karamelliserte østers. Prøv også med kun en skvis sitronsaft. La gjerne gjestene velge sin egen topping.
Server grillede og gratinerte østers sammen sammen med gode bobler!
woman cooking

Bon appetit!

Skyll og rens eventuelt bort stein og tang fra skjellene. Fyr opp en grill og legg østersen på grillen. Beregn ca 6 østers per person til en forrett og litt flere til hovedrett. Etter ca 5 minutter vil østersen poppe opp. Da kan du enkelt brekke av det øverste skjellet. Men pass på varm væske når du håndterer grillet østers!
Skyll og rens eventuelt bort stein og tang fra skjellene. Fyr opp en grill og legg østersen på grillen. Beregn ca 6 østers per person til en forrett og litt flere til hovedrett. Etter ca 5 minutter vil østersen poppe opp. Da kan du enkelt brekke av det øverste skjellet. Men pass på varm væske når du håndterer grillet østers!
Velg din favoritttopping til østersen. En liten bit blåmuggost eller et dryss parmesan sammen med litt gressløk eller finhakket hvitløk er veldig godt. Finhakket rødløk og en skje balsamico ga gode og karamelliserte østers. Prøv også med kun en skvis sitronsaft. La gjerne gjestene velge sin egen topping.
Server grillede og gratinerte østers sammen sammen med gode bobler!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?