Til hovedinnhold

Spicy thaisalat med kjøttboller og nudler

45 min
15 varer
575
Spicy thaisalat med kjøttboller og nudler

Frisk thaisalat duftende av koriander med små eksotiske kjøttboller er super sommermat. Smaker like godt til regnfulle sommerdager som til dager med dampende hete.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stykker sitrongress
  • 1 ts ingefær
  • 1 ss curry paste
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss basilikum
  • 200 g eggnudler
  • 3 stilk vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander

Slik gjør du:

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 stykker sitrongress
  • 1 ts ingefær
  • 1 ss curry paste
  • 1 ss olivenolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 2 ss fiskesaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss basilikum
  • 200 g eggnudler
  • 3 stilk vårløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 håndfull koriander
Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Form små kjøttboller,  ca. en teskje som rulles i håndflatene.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Finhakk sitrongress, bruk bare den lyseste delen av stilken. Bland dette godt inn i svinekjøttdeigen sammen med finhakket ingefær og hvitløk.
Form små kjøttboller,  ca. en teskje som rulles i håndflatene.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Varm olje i wokkpannen til middels varme.  Ha i grønn currypasta, rør rundt ett minutt før kokosmelk og vann tilsettes. La blandingen småkoke i fem minutter før kjøttbollene legges i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok kjøttbollene i sausen i ca. fem minutter. Tilsett fiskesaus og brunt sukker. Rør forsiktig før finhakket basilikum has i.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
Kok eggnudene  etter anvisning på pakken. Bland nudlene med kjøttboller og saus. Ha i vårløk, rød chili og strø over frisk koriander ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?