Til hovedinnhold

Ole Martin Alfsens chèvresalat med spekeskinke

30 min
18 varer
438
Spekeskinkesalat med chèvre og vinaigrette

Sprøstek gjerne spekeskinkeskivene i ovn eller i litt olje, det gir mer crunch til salaten og en morsom kontrast og smaksmessig brytning. Server også gjerne med litt litt ristede pinjekjerner over salaten
Tips: Du kan også stikke ut skiver av ristet brød og legge chevreskivene på disse før de varmes i ovnen. Da blir det en deilig sprø konsistens mot den rike osen.
Oppskrift av kokk Ole Martin Alfsen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 250 g chevre
  • 1 pakke spekeskinke
  • pinjekjerner

Salat

  • 1 boks kikerter
  • 2 stykker hjertesalat, vasket og revet
  • 1 pakke cherrytomater, gode, delt i to
  • 1 stk rødløk, liten, i tynne båter
  • 1 stk avokado, i terninger
  • 150 g grønne bønner, kokt
  • 0.5 bunt reddik, delt i skiver

Dressing

  • 1 ss honning
  • 1 ss eplecidereddik, eller annen eddik
  • 10 stk valnøtter, ristet i ovn og hakket
  • 4 ss eple, grønt og finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 0.5 dl olivenolje
  • mineralsalt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g chevre
  • 1 pakke spekeskinke
  • pinjekjerner

Salat

  • 1 boks kikerter
  • 2 stykker hjertesalat, vasket og revet
  • 1 pakke cherrytomater, gode, delt i to
  • 1 stk rødløk, liten, i tynne båter
  • 1 stk avokado, i terninger
  • 150 g grønne bønner, kokt
  • 0.5 bunt reddik, delt i skiver

Dressing

  • 1 ss honning
  • 1 ss eplecidereddik, eller annen eddik
  • 10 stk valnøtter, ristet i ovn og hakket
  • 4 ss eple, grønt og finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • 0.5 dl olivenolje
  • mineralsalt
  • pepper
Sett ovnen på 225 grader – gjerne med grillelement.
Sett over vann til koking av bønner, disse kokes 3-4 minutter og kjøles ned i isvann. Åpne boksen med kikerter, skyll i vann og la renne av seg i en sil.
Dressing: Er honningen tykk, varm den litt opp så den blir flytende og bland med eddik. Bland så med olivenolje, eple, valnøtter og løk. Smak til med salt og pepper.
Bland alle ingrediensene til salaten og fordel over et større fat fremfor en bolle, det blir penere og det gir mer plass til osten senere. Dryss pinjekjernene på toppen.
Chevren deles i cm tykke skiver og legges på bakepapir og deretter i ovn for å mykne disse litt, det fremhever smaken og gir en bedre konsistens. Du kan la osten så vidt få en gyllen glød, men vær klar over at den blir litt uregjerlig når den blir varm. Legger du den på brød (se tips) blir det lettere. Fordel osten over salaten og server umiddelbart. Server dressingen ved siden.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 225 grader – gjerne med grillelement.
Sett over vann til koking av bønner, disse kokes 3-4 minutter og kjøles ned i isvann. Åpne boksen med kikerter, skyll i vann og la renne av seg i en sil.
Dressing: Er honningen tykk, varm den litt opp så den blir flytende og bland med eddik. Bland så med olivenolje, eple, valnøtter og løk. Smak til med salt og pepper.
Bland alle ingrediensene til salaten og fordel over et større fat fremfor en bolle, det blir penere og det gir mer plass til osten senere. Dryss pinjekjernene på toppen.
Chevren deles i cm tykke skiver og legges på bakepapir og deretter i ovn for å mykne disse litt, det fremhever smaken og gir en bedre konsistens. Du kan la osten så vidt få en gyllen glød, men vær klar over at den blir litt uregjerlig når den blir varm. Legger du den på brød (se tips) blir det lettere. Fordel osten over salaten og server umiddelbart. Server dressingen ved siden.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?