Til hovedinnhold

Ole Martin Alfsens aspargessuppe med bakt ørret

30 min
14 varer
248
Ole Martin Alfsens aspargessuppe med bakt ørret

Prøv Ole Martin Alfsens aspargessuppe med bakt ørret! Ønsker du en tykkere suppe, kan du jevne med litt maizenna. Gjør det da før aspargesen tilsettes. Bruk rød fisk etter smak og bytt gjerne ut bakt fisk med røkelaks.

Oppskrift av kokk Ole Martin Alfsen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 bunt asparges
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 3 ss smør
  • 1 ss hvetemel, evt. litt maisenna
  • 1 l kyllingbuljong
  • 0.5 pakke bladpersille
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 - 2 ss sitronsaft
  • salt, etter smak
  • pepper
  • 400 - 500 g ørret, eller lignende fisk
  • olje
  • 1 - 2 ss dijonsennep

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 bunt asparges
  • 1 stk løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 3 ss smør
  • 1 ss hvetemel, evt. litt maisenna
  • 1 l kyllingbuljong
  • 0.5 pakke bladpersille
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 - 2 ss sitronsaft
  • salt, etter smak
  • pepper
  • 400 - 500 g ørret, eller lignende fisk
  • olje
  • 1 - 2 ss dijonsennep
Sett ovnen på 175 grader. Skyll og skrell aspargesen omtrent 3-4 cm opp mot tuppen. Ta vare på skrellet. Kutt av de nederste 2-3 cm av stilken og legg toppene til side.
Grovhakk skrellet og kutt den nederste delen av stilkene av aspargesene i små biter. Fres løk og hvitløk i smør til den er myk.
Ha i aspargesskrellet og la frese med et lite minutt eller to på middels varme, dryss over hvetemelet. Ha i kyllingbuljong, kok opp og la det småkoke under lokk til aspargesen er helt mør ca 10 minutter.
Mens suppen koker, renser du bladpersillen fra stilkene. Skyll og tørk.
Fisken tørkes og krydres med salt og pepper. Legges på oljet ildfast fat og bakes i ovn ved 175 grader i ca 8-12 minutter avhengig av tykkelse på bitene.
Aspargesen kuttes i 1 cm skiver. Toppene kan godt få være litt lenger.
Når suppen har kokt, kjører du den sammen med en stavmikser eller i en blender. Sil av suppen i en ny kjele eller tilbake i den du har kokt den i. Ha i creme fraiche og la småkoke etpar minutter.
Tilsett persille, kok opp og la koke 1 minutt før du kjører sammen men en blender eller stavmikser til persillen er helt finhakket og suppen er grønn og fin. Ha i aspargesen og la trekke 2-3 minutter til de er møre men fremdeles med litt tygg.
Smak til med salt og pepper, dijonsennep og sitron. Legg fisken i suppetallerkenene og øs suppen over. Server med godt brød eller grove brødkrutonger!
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 175 grader. Skyll og skrell aspargesen omtrent 3-4 cm opp mot tuppen. Ta vare på skrellet. Kutt av de nederste 2-3 cm av stilken og legg toppene til side.
Grovhakk skrellet og kutt den nederste delen av stilkene av aspargesene i små biter. Fres løk og hvitløk i smør til den er myk.
Ha i aspargesskrellet og la frese med et lite minutt eller to på middels varme, dryss over hvetemelet. Ha i kyllingbuljong, kok opp og la det småkoke under lokk til aspargesen er helt mør ca 10 minutter.
Mens suppen koker, renser du bladpersillen fra stilkene. Skyll og tørk.
Fisken tørkes og krydres med salt og pepper. Legges på oljet ildfast fat og bakes i ovn ved 175 grader i ca 8-12 minutter avhengig av tykkelse på bitene.
Aspargesen kuttes i 1 cm skiver. Toppene kan godt få være litt lenger.
Når suppen har kokt, kjører du den sammen med en stavmikser eller i en blender. Sil av suppen i en ny kjele eller tilbake i den du har kokt den i. Ha i creme fraiche og la småkoke etpar minutter.
Tilsett persille, kok opp og la koke 1 minutt før du kjører sammen men en blender eller stavmikser til persillen er helt finhakket og suppen er grønn og fin. Ha i aspargesen og la trekke 2-3 minutter til de er møre men fremdeles med litt tygg.
Smak til med salt og pepper, dijonsennep og sitron. Legg fisken i suppetallerkenene og øs suppen over. Server med godt brød eller grove brødkrutonger!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?