Til hovedinnhold

Hjemmelaget kyllingburger i pita med hvitløksdressing

30 min
16 varer
775
Hjemmelaget kyllingburger i pita med hvitløksdressing

Kyllingburger i pita er den perfekte sommermaten, og her en en supergod og lettvint oppskrift som passer både store og små.

- Burgeren er mild og deilig i smaken, mens hvitløksdressingen gir litt sting og farge til burgeren, sier Ann-Therese Kile Langemyr til Godt.

Langemyr står bak matbloggen Tessas Wooden Spoon, og forteller at dette er en super hverdagsrett siden den er så rask å lage. Smaken kan man variere etter ønske.

- Finhakket chili og ekstra hvitløk gir en sterkere burger, mens finhakket frisk koriander og bladpersille gir en mildere smak, tipser bloggeren.

Langemyr liker å fylle pitabrødet med masse crispy salat for å få litt crunch, samt skivet agurk, tomat, rødløk, og til slutt den hjemmelagde hvitløksdressingen.

Tips: Hvitløksdressingen passer også ypperlig som pizzatopping, grilltilbehør eller på nystekte baguetter.

Foto: Ann-Therese Kile Langemyr

Ingredienser

6
porsjoner
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 3 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 0.25 ts cayennepepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 håndfull basilikum, frisk, finhakket
  • 1 ts worcestershiresaus
  • havsalt, og kvernet pepper
  • olivenolje, til steking

Hvitløksdressing

  • 2 dl lettrømme
  • 3 fedd hvitløk, finhakket, smakes til
  • 10 stk basilikumblader, finhakket
  • 2 ss sylteagurklake, smakes til
  • 1 klype sukker, smakes til
  • havsalt, og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk egg
  • 3 ts paprikapulver
  • 1 ts chilipulver
  • 0.25 ts cayennepepper
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 håndfull basilikum, frisk, finhakket
  • 1 ts worcestershiresaus
  • havsalt, og kvernet pepper
  • olivenolje, til steking

Hvitløksdressing

  • 2 dl lettrømme
  • 3 fedd hvitløk, finhakket, smakes til
  • 10 stk basilikumblader, finhakket
  • 2 ss sylteagurklake, smakes til
  • 1 klype sukker, smakes til
  • havsalt, og kvernet pepper
Ha burgeringrediensene i en bolle, og bland godt. Form seks tynne burgere. De kan være litt vanskelige å jobbe med, men de kan formes litt i stekepannen også.
Varm litt olivenolje i en stekepanne. Stek burgerne på medium varme i fire til seks minutter på hver side til de er gjennomstekte.
Serveres med salat, agurk, tomat, rødløk, og hjemmelaget hvitløksdressing.
Hvitløksdressing: Bland ingrediensene godt, og la stå i kjøleskap et par timer eller over natten før servering.
Hvitløksdressing: Bland ingrediensene godt, og la stå i kjøleskap et par timer eller over natten før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Ha burgeringrediensene i en bolle, og bland godt. Form seks tynne burgere. De kan være litt vanskelige å jobbe med, men de kan formes litt i stekepannen også.
Varm litt olivenolje i en stekepanne. Stek burgerne på medium varme i fire til seks minutter på hver side til de er gjennomstekte.
Serveres med salat, agurk, tomat, rødløk, og hjemmelaget hvitløksdressing.
Hvitløksdressing: Bland ingrediensene godt, og la stå i kjøleskap et par timer eller over natten før servering.
Hvitløksdressing: Bland ingrediensene godt, og la stå i kjøleskap et par timer eller over natten før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?