Til hovedinnhold

Myke og saftige horn

2 h
11 varer
1.1k
Myke og saftige horn

Skal du lage en enkel sommerlunsj, en lett salat, omelett eller kanskje servere reker er disse hornene perfekte som tilbehør. De blir ikke sprø, men er myke og saftige og smaker ekstra godt med litt salt pålegg på. Har du lyst på en grovere variant kan du erstatte 1/3 del av hvetemelet med sammalt hvete finmalt. Hornene jeg lagde er små ettersom jeg valgte å lage 3 kaker som jeg delte i 8. Vil du ha 16 litt større horn kjevler du ut to runde kaker som deretter deles i 8 biter.  

Jeg har dyppet hornene i semulegryn, solsikkekjerner, valmuefrø og sesamfrø. De kan også lages helt uten frø eller mel og får en ekstra fin glans om de pensles med egg utblandet med litt vann rett før de settes i ovnen.    

Tips! Disse kan du også lage runde og flate og brukes som hamburgerbrød.

Ingredienser

10
porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 3 dl melk, eller vann
  • 25 g gjær
  • 4 ss rapsolje, nøytral olje eller smør
  • 1 stk egg, valgfritt
  • valmuefrø
  • sesamfrø
  • solsikkefrø
  • semulegryn

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 500 g hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 3 dl melk, eller vann
  • 25 g gjær
  • 4 ss rapsolje, nøytral olje eller smør
  • 1 stk egg, valgfritt
  • valmuefrø
  • sesamfrø
  • solsikkefrø
  • semulegryn
Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i to eller tre like store emner som trilles til boller. Kjevle deigemnene til pizza-store rundinger ca. ½ cm tykkelse. Del opp i 8 like store deler.
Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i to eller tre like store emner som trilles til boller. Kjevle deigemnene til pizza-store rundinger ca. ½ cm tykkelse. Del opp i 8 like store deler.
Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
Pensle med litt vann langs kanten ytterst samt i den spisseste enden før du ruller trekantene sammen. Start å rulle i den bredeste enden.
Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
Rull hornet på et tørkerull-papir dynket i vann før du legger det over i en skål med valmuefrø eller lignende.
Settes på en bakeplate kledd med bakepapir. La heve en halv time til tre kvarter. Stekes på 220 grader i 7-10 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?