Til hovedinnhold

Hvitvinsdampede blåskjell med chili og hvitløk

45 min
8 varer
261
Hvitvinsdampede blåskjell med chili og hvitløk

Blåskjell er enkelt og luksuriøst på samme tid. De er billige og enkle å lage, men smaker skikkelig friskt av hav og gir en veldig god kraft.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 1 kg blåskjell
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløk, fersk (eller 2-4 fedd)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk tomat, modne (klase eller plomme)
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 0.5 dl bladpersille, hakket

Slik gjør du:

  • 1 kg blåskjell
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk hvitløk, fersk (eller 2-4 fedd)
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stk tomat, modne (klase eller plomme)
  • 1.5 dl hvitvin, tørr
  • 0.5 dl bladpersille, hakket
Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet løsner (sprekker opp) løfter du tomatene opp av det kokende vannet og rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene, skrap ut den bløte kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Bruker du fersk hvitløk kan du fjerne det ytterste laget før du deler løken i to og så skjærer den i tynne skiver, bruk den grønne stilken også. Hvitløkfedd finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Finhakk sjalottløken. Del chilien på langs, skrap ut frøene og skjær chilien i syltynne skiver.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i olivenolje i en stor (vid) kjele. Tilsett tomater, blåskjell og hvitvin. Rør rundt, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Hell skjellene over i en bolle eller fordel dem i to dype tallerkener. Pass på at du får med all den gode kraften. Dryss over hakket persille og server med godt brød.
Tips: Bytt hvitvinen med øl, gjerne ale.
woman cooking

Bon appetit!

Lag et lite kryss i tomatskinnet og la tomatene få et raskt opphold i kokende vann. Når skinnet løsner (sprekker opp) løfter du tomatene opp av det kokende vannet og rett over i iskaldt vann. Dra av skinnet, del tomatene, skrap ut den bløte kjernen og grovhakk tomatkjøttet.
Bruker du fersk hvitløk kan du fjerne det ytterste laget før du deler løken i to og så skjærer den i tynne skiver, bruk den grønne stilken også. Hvitløkfedd finhakkes eller skjæres i tynne skiver. Finhakk sjalottløken. Del chilien på langs, skrap ut frøene og skjær chilien i syltynne skiver.
Vask blåskjellene godt i rennende kaldt vann. Kast ødelagte skjell og skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem.
Fres sjalottløk, hvitløk og chili i olivenolje i en stor (vid) kjele. Tilsett tomater, blåskjell og hvitvin. Rør rundt, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg.
Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg. Hell skjellene over i en bolle eller fordel dem i to dype tallerkener. Pass på at du får med all den gode kraften. Dryss over hakket persille og server med godt brød.
Tips: Bytt hvitvinen med øl, gjerne ale.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?