Til hovedinnhold

Kyllingsalat med rød quinoa og moreller

45 min
8 varer
89
Kyllingsalat med rød quinoa og moreller

Kyllingsalat med rød quinoa og moreller smaker sommer! Her får du perfekt stekt kyllingbryst med en sunn quinoasalat og masse knasende grønn salat. Toppet med moreller for en ekstra spennende smak. Salaten er så smakfull i seg selv at den ikke trenger noen annen dressing enn en god olivenolje.

Quinoa er supermaten fra Sør-Amerika. Det inneholder essensielle aminosyrer som er fullgod med proteinene i melk, og de små frøene finnes i hvit, sort og rød.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker kyllingbryst, med skinn
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vann
  • 0.5 stk brokkoli
  • 0.5 stk blomkål
  • 1 pakke hjertesalat
  • 1 håndfull moreller
  • 4 ss olivenolje extra virgin

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker kyllingbryst, med skinn
  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vann
  • 0.5 stk brokkoli
  • 0.5 stk blomkål
  • 1 pakke hjertesalat
  • 1 håndfull moreller
  • 4 ss olivenolje extra virgin
Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Start med å tørke av kyllingbrystene. Varm så opp en stekepanne med litt olje.
Krydre kyllingen med litt salt, pepper og gjerne litt tørket timian om du vil. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned til de er gylne.
Legg dem så over i en ildfast form og stikk et digitalt steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Ta ut kyllingen på 67-68 grader og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer i kjøttet. Med denne metoden får du alltid perfekt kylling.
Quinoa er aller best om den får ligge i bløt med litt salt over natten. Gjør du dette går det også litt raskere å koke det. Skyll uansett frøene i kaldt vann før du har dem over i en gryte. Tilsett dobbelt så mye vann som frø og kok opp med lokk. Når det koker, tar du av lokket og koker inn vannet. Dette tar ca 20 minutter. Rør om av og til.
Skyll og grovrasp en halv brokkoli og blomkål i en bolle. Ta med stilkene også.
Når quinoaen er ferdigkokt, blander du det sammen. Denne blandingen av kokt quinoa, rå brokkoli og blomkål passer til det aller meste.
Rens salaten og del morellene i to. Fjern steinene.
Server salaten med quinoablandingen, kyllingbryst og moreller. Drypp litt god olivenolje over og smak eventuelt til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 175 grader.
Start med å tørke av kyllingbrystene. Varm så opp en stekepanne med litt olje.
Krydre kyllingen med litt salt, pepper og gjerne litt tørket timian om du vil. Stek kyllingbrystene med skinnsiden ned til de er gylne.
Legg dem så over i en ildfast form og stikk et digitalt steketermometer i den tykkeste delen av brystet. Ta ut kyllingen på 67-68 grader og la det hvile i minst 10 minutter før du skjærer i kjøttet. Med denne metoden får du alltid perfekt kylling.
Quinoa er aller best om den får ligge i bløt med litt salt over natten. Gjør du dette går det også litt raskere å koke det. Skyll uansett frøene i kaldt vann før du har dem over i en gryte. Tilsett dobbelt så mye vann som frø og kok opp med lokk. Når det koker, tar du av lokket og koker inn vannet. Dette tar ca 20 minutter. Rør om av og til.
Skyll og grovrasp en halv brokkoli og blomkål i en bolle. Ta med stilkene også.
Når quinoaen er ferdigkokt, blander du det sammen. Denne blandingen av kokt quinoa, rå brokkoli og blomkål passer til det aller meste.
Rens salaten og del morellene i to. Fjern steinene.
Server salaten med quinoablandingen, kyllingbryst og moreller. Drypp litt god olivenolje over og smak eventuelt til med salt og pepper.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?