Til hovedinnhold

Friterte små boller med kanelsukker

45 min
8 varer
237
Friterte små boller med kanelsukker

I forbindelse med fotball-VM 2014 har jeg hentet inspirasjon fra det brasilianske kjøkkenet.
Disse små dråpeformede bollene minner om dougnuts og passer like godt til en sen fotballfrokost som til kveldssnacks. De er enkle å lage og farlig gode for oss som er svake for alt som er fritert. Sukk!
Oppskriften gir 20-25 små boller.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 2 stk egg, mellomstore eller store
  • 2 dl melk, evt. matfløte
  • 1 ss bakepulver
  • olje, nøytral, til fritering

Kanelsukker til rulling

  • 2 dl sukker
  • 1 ss kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 5 dl hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 0.5 ts salt
  • 2 stk egg, mellomstore eller store
  • 2 dl melk, evt. matfløte
  • 1 ss bakepulver
  • olje, nøytral, til fritering

Kanelsukker til rulling

  • 2 dl sukker
  • 1 ss kanel
Bland sammen mel sukker og salt. Visp sammen egg og melk. Rør eggeblandingen sammen med det tørre til en jevn og tyktflytende deig (litt tykkere enn vaffelrøre). Rør til slutt inn bakepulveret.
Varm frityroljen til 180 grader i en frityr eller gryte med høye kanter (10 cm er nok).
Bland sammen sukker og kanel i en dyp tallerken eller lignende.
Bruk to skjeer. Fyll den ene skjeen med røre og bruk den andre til og «skrape» røren ned i frityren. Bollene skal få en dråpeformet fasong (men det gjør ingenting om de ikke blir helt perfekte).
Lag noen om gangen og friter bollene gylne på alle sider. Løft de opp med en hullsleiv og la bollene få renne raskt av seg på litt kjøkkenpapir før du ruller dem i kanelsukker. Nytes varme!
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen mel sukker og salt. Visp sammen egg og melk. Rør eggeblandingen sammen med det tørre til en jevn og tyktflytende deig (litt tykkere enn vaffelrøre). Rør til slutt inn bakepulveret.
Varm frityroljen til 180 grader i en frityr eller gryte med høye kanter (10 cm er nok).
Bland sammen sukker og kanel i en dyp tallerken eller lignende.
Bruk to skjeer. Fyll den ene skjeen med røre og bruk den andre til og «skrape» røren ned i frityren. Bollene skal få en dråpeformet fasong (men det gjør ingenting om de ikke blir helt perfekte).
Lag noen om gangen og friter bollene gylne på alle sider. Løft de opp med en hullsleiv og la bollene få renne raskt av seg på litt kjøkkenpapir før du ruller dem i kanelsukker. Nytes varme!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?