Til hovedinnhold

Glutenfri jordbærpai

1 h
6 varer
156
Glutenfri jordbærpai

Lag en frisk og søt jordbærpai når de norske jordbærene er på sitt beste! For hva er vel bedre enn en nylaget pai med jordbær og mascarpone? Mascarpone er en italiensk ferskost, som minner litt om creme fraiche.

Her får du oppskriften på en god, søt, glutenfri paideig. Du kan også fylle jordbærpaien med vaniljekrem, vanlig pisket krem eller halvtint vaniljeis. Da blir den til en slags iskake. 

Start med å lage paideigen. Den må nemlig avkjøles før den kan bakes ut. Lag gjerne dobbel mengde deig, så kan du fryse ned halvparten til senere.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 300 g finbakstmel, glutenfritt
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 2 bokser mascarpone
  • 2 bokser jordbær

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 300 g finbakstmel, glutenfritt
  • 200 g smør
  • 100 g melis
  • 1 stk egg
  • 2 bokser mascarpone
  • 2 bokser jordbær
Smuldre sammen melblandingen, melis og iskaldt smør i terninger med hendene. Først vil det føles ganske umulig, men etterhvert vil det samles som en deig.
Tilsett så egget og jobb det inn i deigen. Samle deigen og pakk den inn i plastfolie. La den avkjøles 1 time, eller gjerne over natten.
Når deigen har fått satt seg litt i kjøleskapet, kan den kjevles ut. Oppskriften passer til terteformer fra 15-25 cm. Bruk gjerne en bakematte, så er det lettere å løsne deigen.
Kjevle tertedeigen så tynt som mulig, om lag 3-5 mm. Pensle paiformen med litt olje og løft deigen over. Hvis deigen revner når du løfter den over, er det bare å skjøte med litt ekstra deig i sprekkene.
Trykk deigen godt ned langs kanten og riv av deigen som havner utenfor formen. Prikk hull i deigen med en gaffel så den blir jevnt stekt.
For å få en helt jevn paibunn, er det smart å legge litt papir over tertedeigen og fylle det med tørre erter, ris eller lignende når den skal stekes. Da hever ikke deigen, og du unngår luftbobler.
Stek bunnen på 175 grader i 30 minutter eller til den er gyllen.
Når paibunnen er litt avkjølt, fyller du den med mascarpone eller det fyllet du selv vil. Fyll på med jordbær og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Smuldre sammen melblandingen, melis og iskaldt smør i terninger med hendene. Først vil det føles ganske umulig, men etterhvert vil det samles som en deig.
Tilsett så egget og jobb det inn i deigen. Samle deigen og pakk den inn i plastfolie. La den avkjøles 1 time, eller gjerne over natten.
Når deigen har fått satt seg litt i kjøleskapet, kan den kjevles ut. Oppskriften passer til terteformer fra 15-25 cm. Bruk gjerne en bakematte, så er det lettere å løsne deigen.
Kjevle tertedeigen så tynt som mulig, om lag 3-5 mm. Pensle paiformen med litt olje og løft deigen over. Hvis deigen revner når du løfter den over, er det bare å skjøte med litt ekstra deig i sprekkene.
Trykk deigen godt ned langs kanten og riv av deigen som havner utenfor formen. Prikk hull i deigen med en gaffel så den blir jevnt stekt.
For å få en helt jevn paibunn, er det smart å legge litt papir over tertedeigen og fylle det med tørre erter, ris eller lignende når den skal stekes. Da hever ikke deigen, og du unngår luftbobler.
Stek bunnen på 175 grader i 30 minutter eller til den er gyllen.
Når paibunnen er litt avkjølt, fyller du den med mascarpone eller det fyllet du selv vil. Fyll på med jordbær og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?