Gifflar kjenner du sikkert fra butikken, men har du laget slike små kanelsnurrer selv? Disse søte bollene er svært populære på sommeren, for er det noe vi ønsker på en deilig sommerdag, så er det lettvint kos. Deigen er enkel å jobbe med, men husk at kanelsnurrene skal være virkelig små. Denne porsjonen er ganske stor og gir rundt 100 små boller. Stek opp en haug, avkjøl godt og legge poser med 10 eller 15 småboller i fryseren. Så er det bare å huske og pakke med en pose eller to i strandbagen eller piknik-kurven før du drar.
Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm. Ha i væske og gjær.
Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen.
Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker kort når du drar i den, elter du deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet, må den hvile.
La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kan du begynne utbakingen.
Kjevle ut et rektangel, del rektangelet i to. Rør sammen mykt smør, kanel og sukker og stryk på smørblandingen.
Bruk en finger og ha litt vann på nederst på deigen du skal rulle sammen. Pass på å få skjøten under. Rull sammen og klem litt sammen.
Del opp i ca. 3 cm store biter. Sett på en bakeplate kledd med bakepapir.
La giflene heve enda en gang (ca. ½ time). Pensle med egg og stek på 220 grader 5-7 minutter.
Bon appetit!
Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm. Ha i væske og gjær.
Tilsett smeltet smør og egg.
Deigen eltes godt til den er smidig. La maskinen kjøre opp mot maks fart i 5-7 minutter, avhengig av størrelse på deigen.
Ta en liten deigkule og dra den mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker kort når du drar i den, elter du deigen videre. Etter at deigen er ferdig eltet, må den hvile.
La den hvile minimum 1/2 time på et lunt sted. Pakk gjerne bollen inn i en tett plastpose. Når deigen har hevet til dobbel størrelse, kan du begynne utbakingen.
Kjevle ut et rektangel, del rektangelet i to. Rør sammen mykt smør, kanel og sukker og stryk på smørblandingen.
Bruk en finger og ha litt vann på nederst på deigen du skal rulle sammen. Pass på å få skjøten under. Rull sammen og klem litt sammen.
Del opp i ca. 3 cm store biter. Sett på en bakeplate kledd med bakepapir.
La giflene heve enda en gang (ca. ½ time). Pensle med egg og stek på 220 grader 5-7 minutter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto