Til hovedinnhold

Biffsandwich med karamellisert løk og gorgonzola

30 min
9 varer
365
Biffsandwich med karamellisert løk og gorgonzola

Lag en fantastisk biffsandwich med gorgonzola! Hjemmelaget karamellisert løk er prikken over i-en i denne lekre sandwichen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker biff, à 200-250 gram, ytrefilet eller mørbrad
  • 3 stykker løk
  • 40 g ruccolasalat
  • 80 g gorgonzola, dulce eller mild blåmuggost
  • 2 ss crème fraîche, evt. rømme eller kesam
  • sukker, salt, og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • sennep, sterk, til servering
  • chilisaus, til servering

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 stykker biff, à 200-250 gram, ytrefilet eller mørbrad
  • 3 stykker løk
  • 40 g ruccolasalat
  • 80 g gorgonzola, dulce eller mild blåmuggost
  • 2 ss crème fraîche, evt. rømme eller kesam
  • sukker, salt, og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • sennep, sterk, til servering
  • chilisaus, til servering
Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne og stek biffene over høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Legg biffene over på en tallerken.
Skjær løken i 1-2 cm tykke ringer. Bruk gjerne samme panne som du stekte biffene i og stek løken i en god klatt smør over middels lav varme.
Rør litt underveis og stek løken til den er helt bløt og karamellisert. Tilsett en klype sukker underveis og en smørklatt til om nødvendig.
Mos osten med en gaffel og rør inn creme fraiche.
Skjær baguettene i fire jevne deler og del dem nesten gjennom. Skjær biffene i tynne skiver.
Smør den ene langsiden med gorgonzolakrem og fyll på med ruccolasalat, biffstrimler og løk.
Topp med en stripe sennep eller chilisaus hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre kjøttet godt med salt og pepper. Varm litt olje i en stekepanne og stek biffene over høy varme i 2-3 minutter på hver side.
Legg biffene over på en tallerken.
Skjær løken i 1-2 cm tykke ringer. Bruk gjerne samme panne som du stekte biffene i og stek løken i en god klatt smør over middels lav varme.
Rør litt underveis og stek løken til den er helt bløt og karamellisert. Tilsett en klype sukker underveis og en smørklatt til om nødvendig.
Mos osten med en gaffel og rør inn creme fraiche.
Skjær baguettene i fire jevne deler og del dem nesten gjennom. Skjær biffene i tynne skiver.
Smør den ene langsiden med gorgonzolakrem og fyll på med ruccolasalat, biffstrimler og løk.
Topp med en stripe sennep eller chilisaus hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?