Til hovedinnhold

Smørgåstårta med skinke og ost

1 h
16 varer
146
Smørgåstårta med skinke og ost

Smörgåstårta er en svensk klassiker. Kaken lages av brød og masse deilig pålegg, og finnes i utrolig mange varianter. Smörgåstårta passer perfekt på sene sommerkvelder, eller kanskje til midtsommer?

Denne oppskriften er hentet fra Matilda Mattssons kokebok, som også driver bloggen Matildas Mat.

Tips: Du kan bruke loff uten skorpe istedenfor polarbrød.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 12 stk Polarbrød, hvete. evt. loffskiver.

Fyll 1

  • 1 pakke leverpostei
  • 100 g Philadelphiaost
  • 4 ss fløte

Fyll 2

  • 4 dl bayonneskinke, ferdig kokt
  • 0.75 stk purreløk
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl majones
  • 1 dl persille, frisk
  • salt, og pepper

Til pynt

  • majones
  • røde druer
  • skinke
  • gulost
  • agurk
  • tomat
  • persille
  • ruccolasalat

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk Polarbrød, hvete. evt. loffskiver.

Fyll 1

  • 1 pakke leverpostei
  • 100 g Philadelphiaost
  • 4 ss fløte

Fyll 2

  • 4 dl bayonneskinke, ferdig kokt
  • 0.75 stk purreløk
  • 4 dl crème fraîche
  • 2 dl majones
  • 1 dl persille, frisk
  • salt, og pepper

Til pynt

  • majones
  • røde druer
  • skinke
  • gulost
  • agurk
  • tomat
  • persille
  • ruccolasalat
FYLL 1: Bland leverpostei med fløten til blandingen blir jevn. Tilsett eventuelt mer fløte hvis det treng. Tilsett deretter Philadelphia og agurkmix, og rør om.
FYLL 2: Hakk skinkesteken i små terninger. Strimle og hakk purreløken. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt og pepper.
Skjær til polarbrød så du får en sirkel på ca. 25 cm i diameter. Dekk polarbrødbunnen med fyll 1, og legg deretter på et nytt lag med polarbrød.
Dekk neste lag med halvparten av fyll 2, og dekk alt med et nytt lag polarbrød. Legg på resten av fyll 2.
Legg på et nytt lag polarbrød, og dekk kaken med et tynt lag majones. La gjerne kaken stå pakket inn i plastfolie i en til to dager for best resultat.
Dekorer kaken som ønsket. Tips: Det passer ypperlig å pynte denne kaken med druer og skinke, siden det smaker nydelig med fyllet.
woman cooking

Bon appetit!

FYLL 1: Bland leverpostei med fløten til blandingen blir jevn. Tilsett eventuelt mer fløte hvis det treng. Tilsett deretter Philadelphia og agurkmix, og rør om.
FYLL 2: Hakk skinkesteken i små terninger. Strimle og hakk purreløken. Tilsett øvrige ingredienser og smak til med salt og pepper.
Skjær til polarbrød så du får en sirkel på ca. 25 cm i diameter. Dekk polarbrødbunnen med fyll 1, og legg deretter på et nytt lag med polarbrød.
Dekk neste lag med halvparten av fyll 2, og dekk alt med et nytt lag polarbrød. Legg på resten av fyll 2.
Legg på et nytt lag polarbrød, og dekk kaken med et tynt lag majones. La gjerne kaken stå pakket inn i plastfolie i en til to dager for best resultat.
Dekorer kaken som ønsket. Tips: Det passer ypperlig å pynte denne kaken med druer og skinke, siden det smaker nydelig med fyllet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?