Til hovedinnhold

Maria Skappels eltefrie speltbrød

2 h
10 varer
4.4k
Maria Skappels eltefrie speltbrød

Dette eltefrie speltbrødet er designer og blogger Maria Skappel sin oppskrift på verdens enkleste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter fordi brødet ikke trenger elting.

– Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier Skappel til Godt.

Siden hun la ut oppskriften på bloggen, har brødet blitt en populær favoritt blant mange av leserne. Hun husker ikke hvor hun fant selve originaloppskriften, men i de periodene Skappel baker hjemmebakt brød er det nettopp dette brødet hun baker. Da forsvinner det både til frokost og matpakker til barna.

Ingredienser

2
stk
  • 650 g speltmel, siktet
  • 250 g fin sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 pakke gjær
  • 1 l vann, lunkent
  • 50 g chiafrø, kan sløyfes

Slik gjør du:

  • 650 g speltmel, siktet
  • 250 g fin sammalt speltmel
  • 60 g solsikkekjerner
  • 60 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 1 ss salt
  • 1 pakke gjær
  • 1 l vann, lunkent
  • 50 g chiafrø, kan sløyfes
Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
Hell deigen over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i cirka 45 minutter.
Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter.
Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15-20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?