Til hovedinnhold

Blinis med rømme og løyrom

45 min
11 varer
189
Blinis med rømme og løyrom

Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. 
Blinis er en delikat og lekker smårett fra Russland. Den tar seg både flott ut på koldtbordet, og smaker i tillegg kjempegodt. Rognen på toppen kan varieres alt ettersom hva du liker, og hvor mye penger du vil bruke. Men det er utrolig deilig med løyrom.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk egg
  • 3 dl melk
  • 12 g gjær, bruk fersk
  • 1.5 dl bokhvetemel
  • 1.5 dl hvetemel
  • 0.25 ts salt
  • 50 g smør, til steking
  • 1 bunt gressløk, frisk
  • sjalottløk, eller rødløk, finhakket

tilbehør

  • 1 boks rømme
  • løyrom, eller rogn etter ønske og lommebok

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2 stk egg
  • 3 dl melk
  • 12 g gjær, bruk fersk
  • 1.5 dl bokhvetemel
  • 1.5 dl hvetemel
  • 0.25 ts salt
  • 50 g smør, til steking
  • 1 bunt gressløk, frisk
  • sjalottløk, eller rødløk, finhakket

tilbehør

  • 1 boks rømme
  • løyrom, eller rogn etter ønske og lommebok
Skill eggene.
Varm melken til 37 grader, og rør ut gjæren med litt av melken.
Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding.
Rør eggeplommene inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter. Visp eggehvitene stive. Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
Bruk en stekepanne med slipp-lett belegg og stek små tykke blinis. Snu plettene når de ser porøse og faste ut på oversiden og er pent gylne på undersiden. Ikke bruk mye smør i pannen, den skal kun smøres lett.
Server blinis med en liten skje rømme, rogn, finhakket løk og gressløk.
Server blinis med en liten skje rømme, rogn, finhakket løk og gressløk.
woman cooking

Bon appetit!

Skill eggene.
Varm melken til 37 grader, og rør ut gjæren med litt av melken.
Tilsett resten av melken, bokhvetemel, hvetemel og salt. Rør deigen sammen til en jevn blanding.
Rør eggeplommene inn i deigen. Dekk til bollen med et klede, og la deigen heve i romtemperatur i 45 minutter. Visp eggehvitene stive. Vend smøret inn i deigen og vend til slutt inn de stivpiskede eggehvitene.
Bruk en stekepanne med slipp-lett belegg og stek små tykke blinis. Snu plettene når de ser porøse og faste ut på oversiden og er pent gylne på undersiden. Ikke bruk mye smør i pannen, den skal kun smøres lett.
Server blinis med en liten skje rømme, rogn, finhakket løk og gressløk.
Server blinis med en liten skje rømme, rogn, finhakket løk og gressløk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?