Til hovedinnhold

Dronning Maud-dessert

1 h
9 varer
305
Dronning Maud-dessert

Dronning Maud-dessert er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Desserten ble laget av en lokal konditor da dronning Maud og kong Haakon besøkte Haugesund under kroningsferden i 1906.

Istedenfor å rive sjokoladen kan du kjøre den til smuler i en hurtigmikser. Pass på at alt er godt avkjølt og kjør sjokoladen raskt så den ikke smelter i prosessen. Hvis du lager fromasjen dagen i forveien, bør du vente med å legge på sjokoladen på toppen til rett før servering.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 5 plate(r) gelatin
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, evt. ekte vaniljesukker
  • 5 stykker eggeplomme
  • 5 ss sukker, finkornet, toppede
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 dl portvin
  • 200 g mørk sjokolade, revet
  • bær, friske, til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 5 plate(r) gelatin
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk vaniljestang, evt. ekte vaniljesukker
  • 5 stykker eggeplomme
  • 5 ss sukker, finkornet, toppede
  • 5 dl kremfløte
  • 0.5 dl portvin
  • 200 g mørk sjokolade, revet
  • bær, friske, til pynt
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til tykk eggedosis.  Visp fløten til myk krem.
Kok opp ½ dl vann i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i det varme vannet.
Rør portvinen inn i gelatinen og rør gelatinblandingen inn i eggedosisen. Vend inn nypisket krem.
Fyll fromasj og revet sjokolade lagvis i en stor bolle eller i pene glass. Avslutt med sjokolade.
La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering. Pynt med friske bær og mynteblader om ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer, sukker og vanilje til tykk eggedosis.  Visp fløten til myk krem.
Kok opp ½ dl vann i en liten kasserolle. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i det varme vannet.
Rør portvinen inn i gelatinen og rør gelatinblandingen inn i eggedosisen. Vend inn nypisket krem.
Fyll fromasj og revet sjokolade lagvis i en stor bolle eller i pene glass. Avslutt med sjokolade.
La fromasjen stivne i kjøleskapet før servering. Pynt med friske bær og mynteblader om ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?