Til hovedinnhold

Smuldrepai med rabarbra

25 min
7 varer
777
Smuldrepai med rabarbra

Våren er rabarbratid, men selv om sesongen er kort går det fint an å fryse rabarbra. Dermed kan du servere den deiligste rabarbradessert midt på vinteren. 

Rabarbra og jordbær smaker veldig godt sammen, så putt gjerne noen røde bær i smuldrepaien.

Nøtter passer også godt i en smuldrepai, og her er det brukt valnøtter i smuldretoppingen. Du kan bruke de nøttene du liker best, og det er også mulig å erstatte nøtter med for eksempel havregryn hvis du ikke liker eller er allergisk mot nøtter.

Denne smuldrepaien er laget i en ildfastform som rommer ca. 1 liter.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 600 g rabarbra, ca. 6-7 stilker
  • 100 g sukker
  • kanel, evt en teskje

Smuldretopp

  • 50 g valnøtter
  • 60 g sukker
  • 60 g brunt sukker
  • 160 g hvetemel
  • 100 g smør

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 600 g rabarbra, ca. 6-7 stilker
  • 100 g sukker
  • kanel, evt en teskje

Smuldretopp

  • 50 g valnøtter
  • 60 g sukker
  • 60 g brunt sukker
  • 160 g hvetemel
  • 100 g smør
Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
La de småkoke sammen med sukker under lokk til de begynner å avgi saft (ca. 5-10 min). Bitene skal ikke gå i oppløsning. Ha bitene over i en ildfast form.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Strø blandingen over rabarbraen og sett i ovnen på 180 grader.
Smuldrepaien skal stekes i ca. 30 minutter til den har gyllen farge.
woman cooking

Bon appetit!

Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
Vask stilkene og kutt rabarbra i biter som er ca. 3 cm lange.
La de småkoke sammen med sukker under lokk til de begynner å avgi saft (ca. 5-10 min). Bitene skal ikke gå i oppløsning. Ha bitene over i en ildfast form.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel.
Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
Strø blandingen over rabarbraen og sett i ovnen på 180 grader.
Smuldrepaien skal stekes i ca. 30 minutter til den har gyllen farge.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?