Til hovedinnhold

Aniskringler

1 h 30 min
7 varer
461
Aniskringler

Har du smakt aniskringler før? Dette er tradisjonsbakst, og rett og slett hveteboller med lakrissmak. Kringlene smaker helt fortreffelig med litt smør og brunost på, så ta dem gjerne med om du skal ut på tur. I denne oppskriften brukes det hele anisfrø som knuses lett for å få frem smaken bedre. I tillegg er det tilsatt litt kardemomme for å få den gode smaken av hveteboller.

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2.5 dl melk
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 0.5 pakke gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ts anisfrø
  • 400 g hvetemel, ca.

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 2.5 dl melk
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 0.5 pakke gjær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ts anisfrø
  • 400 g hvetemel, ca.
Bland alt det tørre i en bakemaskin.
Varm melken til den er fingervarm, rør ut gjæren i melken og hell i. Tilsett smeltet smør.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Settes et varmt og fuktig sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
Stekes på 220 grader 10 -15 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre i en bakemaskin.
Varm melken til den er fingervarm, rør ut gjæren i melken og hell i. Tilsett smeltet smør.
Deigen eltes godt til den er smidig.
Settes et varmt og fuktig sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som formes til kringler. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
La kringlene heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
Stekes på 220 grader 10 -15 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?