Til hovedinnhold

Bløtkake med iskremfyll

1 h 30 min
9 varer
320
Bløtkake med iskremfyll

En herlig bløtkake med iskremfyll passer utmerket til mai-festen! Dette er festkaken både unge og gamle elsker, og den kan lages ferdig i god tid før den skal spises og holder seg på kakebordet i flere timer uten å smelte. 

Dette er ikke noe hokus-pokus. Favorittisen kjøres myk i en bakemaskin og strykes utover lag for lag, akkurat som med en vanlig bløtkake. Strø gjerne litt Non Stop eller peanøtter i iskremen for krønsj. Is-bløtkaken må stå fremme minimum tre kvarter før den skal spises. 

Ingredienser

8
porsjoner

Sukkerbrød 22 cm

  • 5 stykker egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Isbløtkake

  • 0.5 l iskrem, til hvert lag
  • bringebærsyltetøy
  • mørk sjokolade, smeltet pynt på siden
  • 2 dl kremfløte
  • frukt, eller bær til pynt

Slik gjør du:

Sukkerbrød 22 cm

  • 5 stykker egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Isbløtkake

  • 0.5 l iskrem, til hvert lag
  • bringebærsyltetøy
  • mørk sjokolade, smeltet pynt på siden
  • 2 dl kremfløte
  • frukt, eller bær til pynt
Bak sukkerbrødet. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
Helles i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes på 175 grader i cirka 30-40 minutter. Avkjøl.
Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin med en eltekrok. Når den er passe myk, strykes den utover kakebunnen.
Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
Når kaken er helt gjennomfryst, tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett iskaken direkte over på fatet du skal servere den på. 
Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten.
Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.
woman cooking

Bon appetit!

Bak sukkerbrødet. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. 
Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen. 
Helles i en smurt form med bakepapir i bunn. Stekes på 175 grader i cirka 30-40 minutter. Avkjøl.
Skjær i tre deler og legg nederste del tilbake i springformen.
Stryk på et tynt lag bringebærsyltetøy. Kjør isen myk i en kjøkkenmaskin med en eltekrok. Når den er passe myk, strykes den utover kakebunnen.
Legg på en kakebunn og gjenta prosessen. Settes i fryseren.
Når kaken er helt gjennomfryst, tas den ut av formen og strykes opp med pisket krem. Sett iskaken direkte over på fatet du skal servere den på. 
Sett i fryseren frem til den skal pyntes.
Ta kaken ut av fryseren og dekorer den. Smelt litt sjokolade og ha i en sprøytepose. Klipp et stort hull og sprøyt på kanten.
Pynt med frukt og bær etter eget ønske. Kaken trenger minimum tre kvarter ute av fryseren før den skal spises.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?