Til hovedinnhold

Hasselnøtt-marengs med vispet sjokoladekrem

4 h 30 min
7 varer
225
Hasselnøtt-marengs med vispet sjokoladekrem

Sprø og luftige marengs fylt med deilig sjokoladekrem er perfekte når du vil glede noen, eller bare når du har lyst på en knasende god søtsak. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 4 stk eggehvite, mellomstore/store
  • 240 g melis
  • 100 g hasselnøtter
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ss maisenna
  • 4 dl fløte
  • 130 g mørk sjokolade, god kvalitet

Slik gjør du:

  • 4 stk eggehvite, mellomstore/store
  • 240 g melis
  • 100 g hasselnøtter
  • 2 ss kakaopulver
  • 1 ss maisenna
  • 4 dl fløte
  • 130 g mørk sjokolade, god kvalitet
Finhakk sjokoladen. Kok opp halvparten av fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen har smeltet og blandingen er glatt og fin. Kjør gjerne blandingen raskt med en stavmikser. Rør inn resten av fløten og la sjokoladeblandingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer før videre bruk.
Varm ovnen til 150 grader. Visp eggehvitene til «myke topper» i en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis melisen, 1 ss om gangen. Visp alt i 30 sekunder. Stopp maskinen og skrap godt ned fra kantene. Visp videre ved full hastighet i ca 5 minutter til marengsen blir tykk og skinnende blank. Bland sammen kakao, hasselnøtter og maisenna og vend blandingen inn i marengsen.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer og fordel marengsen i 12 topper/sirkler (du kan lage større eller mindre etter eget ønske). Stek marengsene i ca 25 minutter, de skal være sprø utenpå og myke inni. Sett ovnsdøra på gløtt og avkjøl marengsene i ovnen.
Visp sjokoladeblandingen til tykk og myk krem (pass på så du ikke visper for mye da kan sjokoladekremen korne seg, og det vil vi helst ikke at den skal gjøre). Sett sammen to og to marengsbunner med sjokoladekrem i midten.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen. Kok opp halvparten av fløten og hell den varme fløten over sjokoladen. Rør godt til all sjokoladen har smeltet og blandingen er glatt og fin. Kjør gjerne blandingen raskt med en stavmikser. Rør inn resten av fløten og la sjokoladeblandingen stå i kjøleskapet i minst 4 timer før videre bruk.
Varm ovnen til 150 grader. Visp eggehvitene til «myke topper» i en kjøkkenmaskin. Tilsett gradvis melisen, 1 ss om gangen. Visp alt i 30 sekunder. Stopp maskinen og skrap godt ned fra kantene. Visp videre ved full hastighet i ca 5 minutter til marengsen blir tykk og skinnende blank. Bland sammen kakao, hasselnøtter og maisenna og vend blandingen inn i marengsen.
Dekk et stekebrett med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer og fordel marengsen i 12 topper/sirkler (du kan lage større eller mindre etter eget ønske). Stek marengsene i ca 25 minutter, de skal være sprø utenpå og myke inni. Sett ovnsdøra på gløtt og avkjøl marengsene i ovnen.
Visp sjokoladeblandingen til tykk og myk krem (pass på så du ikke visper for mye da kan sjokoladekremen korne seg, og det vil vi helst ikke at den skal gjøre). Sett sammen to og to marengsbunner med sjokoladekrem i midten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?